r
Nosalty Logó

Paradicsomos húsgombóc Halloweenra

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Paradicsomos húsgombóc Halloweenra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Összesen 426 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Összesen 1703 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Összesen 82 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1591.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    425 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1452 micro
  • β-karotin
    4082 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 426 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    133.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6367.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1696 mg
  • Nátrium
    3682 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1699.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1709 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    5806 micro
  • β-karotin
    16330 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    83371 micro
  • Lut-zea
    1652 micro
Összesen 1703 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    275 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3953 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. Először a húsgombócokat készítjük el. Egy tálba rakjuk az apróra vágott vöröshagymát, a kis kockákra vágott kenyeret, húst, tojást, apróra vágott fokhagymát, zöldség zöldjét, majd fűszerezzük, és jól összekeverjük.
  2. 12 darab gombócot formázunk belőle, és mindegyik tetejébe egy-egy olívabogyót nyomunk.
  3. Tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk, aláöntünk egy kis vizet, lefedjük fóliával és kb 190 fokon (nem hőlégkeveréses) kb 30 perc alatt megsütjük-dinszteljük.
  4. Ha kész, levesszük a fóliát, és megpirítjuk egy kicsit.
  5. Időközben elkészítjük a mártást. Egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot és a lereszelt sárgarépát, az egészben hagyott fokhagymagerezdeket, és ha kell egy kis vizet aláöntve dinszteljük, míg a sárgarépa meg nem puhul.
  6. Hozzáadjuk a paradicsombefőttet, a zellerzöldet, cukrot és fűszerezzük, majd rotyogtatjuk még egy kicsit.
  7. A kész húsgombócokat belerakjuk a mártásba és tésztával vagy burgonyapürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6778
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Halloweenra eddig csak sós és édes sütiket láttam, gondoltam kellene készíteni valami fő fogást is, ez lett belőle. Sikerem volt vele.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.