Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos húsgombóc Halloweenra

Paradicsomos húsgombóc Halloweenra
Paradicsomos húsgombóc Halloweenra
60 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Halloweenra eddig csak sós és édes sütiket láttam, gondoltam kellene készíteni valami fő fogást is, ez lett belőle. Sikerem volt vele.

hozzávalók / 4 adag

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a húsgombócokat készítjük el. Egy tálba rakjuk az apróra vágott vöröshagymát, a kis kockákra vágott kenyeret, húst, tojást, apróra vágott fokhagymát, zöldség zöldjét, majd fűszerezzük, és jól összekeverjük.
  2. 12 darab gombócot formázunk belőle, és mindegyik tetejébe egy-egy olívabogyót nyomunk.
  3. Tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk, aláöntünk egy kis vizet, lefedjük fóliával és kb 190 fokon (nem hőlégkeveréses) kb 30 perc alatt megsütjük-dinszteljük.
  4. Ha kész, levesszük a fóliát, és megpirítjuk egy kicsit.
  5. Időközben elkészítjük a mártást. Egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot és a lereszelt sárgarépát, az egészben hagyott fokhagymagerezdeket, és ha kell egy kis vizet aláöntve dinszteljük, míg a sárgarépa meg nem puhul.
  6. Hozzáadjuk a paradicsombefőttet, a zellerzöldet, cukrot és fűszerezzük, majd rotyogtatjuk még egy kicsit.
  7. A kész húsgombócokat belerakjuk a mártásba és tésztával vagy burgonyapürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 584
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

periscope

Mióta szakács: 2011.05.26.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

boszorkányfazék, paradicsomos húsgombóc, húsgombócok paradicsommártásban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

425
darált sertéshús 500 g
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
kenyér 2 szelet
tojás 1 db
zöld olajbogyó 12 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 5 gerezd
paradicsom 3 nagy db
paradicsomszósz 5 dl
sárgarépa 1 nagy db
zellerlevél 5 db
cukor 1 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint