Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd húsgolyók Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Svéd húsgolyók Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Svéd húsgolyók Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvelt IKEA-s menü után itt van egy finom húsgolyó recept.

hozzávalók / 4 adag

Húsgolyók

Tejszínes barnamártás

Tálalás

ajánlat

A feketeribizli lekvár helyett vörösáfonya lekvárt is használhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgolyók

  1. A húsgolyókhoz a vöröshagymát megpucoljuk, finomra reszeljük.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk az összes alapanyagot: vöröshagymát, vizet, tojást, sót, borsot, és a 2-3 ek zsemlemorzsát (annyi kell belőle, hogy jól összefogja a masszát).
  3. Ezeket egy nagy tálban kézzel jól összedolgozzuk, és kb. 5-10 percig pihentetjük. Majd kb. 2-3 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle.
  4. A sütéshez az olaj és a vaj felét összeolvasztjuk egy teflon serpenyőben, nagy lángon megforrósítjuk, majd a húsgombócok felét mérsékelt tűzön, néha megforgatva, 10-12 perc alatt megsütjük benne. Ha készen vannak, hőálló tálra szedjük, és fóliával letakarva melegen tartjuk.
  5. Ezután a serpenyőből kiöntjük a zsiradékot, és ugyanígy elkészítjük benne a többi húsgolyót is a maradék vajon-olajon.

Tejszínes barnamártás

  1. A zsiradékba, amiben az utolsó húsgolyók sültek, belekeverünk 2 ek lisztet és a pirospaprikát.
  2. Kicsit megpirítjuk, és a húslevessel felöntjük, besűrítjük. Ízesítjük a fehér borssal és a szójaszósszal.
  3. A végén hozzáadjuk a tejszínt. Ha szükséges, még kevés sót adunk hozzá. Mérsékelt tűzön, néhány perc alatt, kevergetve sűrű mártást főzünk belőle.

Tálalás

  1. A húsgolyókat sült vagy főtt burgonyával, valamint tejszínes barnamártással megöntözve tálaljuk. Elengedhetetlen mellé a vörösáfonya- vagy ribizli lekvár.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 215
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Köttbullár, húsgolyók barna mártással, svéd húsgombócok

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1067
vöröshagyma 1 nagy fej
darált marhahús 50 dkg
víz 1.5 dl
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 1 teáskanál
zsemlemorzsa 2 ek
napraforgó olaj 2 dl
vaj 15 dkg
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 csipet
víz 2 dl
fehér bors 1 csipet
szójaszósz 2 ek
főzőtejszín 2 dl
feketeribizli lekvár 14 dkg