Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás burgonya tejfölös uborkasalátával

Paprikás burgonya tejfölös uborkasalátával
Paprikás burgonya tejfölös uborkasalátával
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ugye ti se gondoltátok, hogy egy sima paprikás krumplit mutatok nektek?  Nem is, hanem a Lakatos Műhely emblematikus, saját paprikás krumpliját, a csúcsszuper Lakatos Műhely kolbásszal, persze bármilyen grillkolbásszal jó! Mellé a tejfölös uborkasaláta receptet is megcsavartam egy kicsit: még egy kis pikáns tejfölzselét is készítettem a szuperfriss uborkachutneyhoz, amit tényleg csak néhány perc összedobni. 

hozzávalók / 4 adag

A paprikás burgonyához

Az uborkasalátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 200ºC-ra, és kapcsold be a grillt. A burgonyából 1-2 kisebb szemet hámozz meg, és sós vízben tedd fel főni, a többit alaposan mosd meg, és héjastul vágd cikkekre. Forgasd össze pár gerezd hámozatlan fokhagymával, amit a kés lapjával kicsit megnyomsz, sózd, borsozd, adhatsz hozzá zöld fűszereket és/vagy csilipelyhet, és végül a kacsazsírral is locsold meg. Fóliával lefedve a sütő alsó harmadában süsd fél órát.
  2. A paprikákat vágd félbe és magozd ki, majd a vágott felükkel lefelé rendezd tepsire. Bedugdoshatsz alá fokhagymát (úgy ahgy a krumplinál is) és zöld fűszereket is, és ugyanabba a sütőbe, ahol a burgonya van, tedd a grill alá, egészen addig, míg a bőre néhol kissé elszenesedik. Vigyázz, ez gyorsan megy! Azonnal tedd egy tálba, és fedd le műanyag fóliával, hogy gőzölődjenek.
  3. Közben a burgonyáról fél óta után vedd le a fóliát, és hagyd pirulni, sőt, tedd a tetejére a kolbászokat is megszurkálva, hogy ott süljenek meg, és a finom zsírjuk is összekeveredjen a krumplival.
  4. Mindeközben van egy pár perces feladatod, Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, legalább 5 percre. Melegítsd fel a tejfölt, de ne forrald, sózd, borsozd, majd az alaposan kicsavart zselatint keverd el benne úgy, hogy teljesen elolvadjon. Tedd kis üveg(ek)be, és mehet a hűtőbe. Ha vékony a réteg, nagyon hamar megdermed, de gyorsíthatod a folyamatot úgy is, hogy a mélyhűtőbe teszed a zselét.
  5. A hámozatlan uborkát kockázd fel kb. 1x1 cm-s darabokra. Keverd össze az ecetet és a mézet, sózd ízlés szerint, és adj hozzá csilipelyhet, ha csípősen szereted. Én néha mazsolát, datolyát, vagy más aszalt gyümölcsöt is áztatok az ecetes öntetbe, most, mivel paprikás krumpli mellé készül, ezeket a közel-keleti ihletésű hozzávalókat kihagyom belőle. Simán csak az öntetet keverem össze az uborkával, és kicsit hagyom állni.
  6. Közben a paprika is kigőzölődött annyira, hogy le lehessen húzni a bőrét. Ha az összeset megtisztítottad, akkor mehet a turmixba a főtt krumplival együtt. Add hozzá az olívaolajat és a balzsamecetet, és turmixold krémesre, ha szükséges, passzírozd is át. Hígíthatod ízlés szerint vízzel alaplével, stb.
  7. Meg is vagy, már csak tálalni kell. Kanalazz a szószból egy mélytányérba, helyezd bele a megsült kolbászt, majd a megpirult burgonyát is halmozd rá. A megdermedt tejfölre szűrőkanállal kanalazd rá az uborkasalátát, és szórd meg a pirított hagymával, és kész!
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 990
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lakatos Márk

Mióta szakács: 2017.12.21.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: nehéz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ínyenc paprikás krumpli

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lternesz
lternesz Wed, 2018-01-17 15:15

Ez paprika meg krumpli, tehát paprikás krumpli, de köszönő viszonyban nincs a paprikáskrumplival. Sült krumpli és sült paprika pürésítve. Nem szoktam gasztronómiában kötöszködni, ha egy ételre ezerféle variáció van, de itt egyértelmű a vásárló - vendég - megtévesztése.

594
kápia paprika 0.5 kg
burgonya 45 dkg
balzsamecet 1 ek
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 5 gerezd
zöldfűszer 0 ízlés szerint
chilipehely 0.5 tk
kolbász 20 dkg
kacsazsír 3 ek
vöröshagyma 20 g
tejföl 15 dkg
lapzselatin 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kígyóuborka 1 db
ecet 2 ek
méz 1 ek
chilipehely 0.25 tk