r
Nosalty Logó

Paprikás burgonya tejfölös uborkasalátával

NS
Paprikás burgonya tejfölös uborkasalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A paprikás burgonyához

Az uborkasalátához

492
Kalória
16.9g
Fehérje
33.1g
Szénhidrát
33.8g
Zsír
291.6g
Víz
22.1g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
13.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paprikás burgonyához

Az uborkasalátához

Összesen 492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paprikás burgonyához

Az uborkasalátához

Összesen 1968 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paprikás burgonyához

Az uborkasalátához

Összesen 105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    291.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    528 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4570.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    3500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1166.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    608 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    6875 micro
  • β-crypt
    2111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1968 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A paprikás burgonyához

  1. Melegítsd elő a sütőt 200ºC-ra, és kapcsold be a grillt. A burgonyából 1-2 kisebb szemet hámozz meg, és sós vízben tedd fel főni, a többit alaposan mosd meg, és héjastul vágd cikkekre. Forgasd össze pár gerezd hámozatlan fokhagymával, amit a kés lapjával kicsit megnyomsz, sózd, borsozd, adhatsz hozzá zöld fűszereket és/vagy csilipelyhet, és végül a kacsazsírral is locsold meg. Fóliával lefedve a sütő alsó harmadában süsd fél órát.
  2. A paprikákat vágd félbe és magozd ki, majd a vágott felükkel lefelé rendezd tepsire. Bedugdoshatsz alá fokhagymát (úgy ahgy a krumplinál is) és zöld fűszereket is, és ugyanabba a sütőbe, ahol a burgonya van, tedd a grill alá, egészen addig, míg a bőre néhol kissé elszenesedik. Vigyázz, ez gyorsan megy! Azonnal tedd egy tálba, és fedd le műanyag fóliával, hogy gőzölődjenek.
  3. Közben a burgonyáról fél óta után vedd le a fóliát, és hagyd pirulni, sőt, tedd a tetejére a kolbászokat is megszurkálva, hogy ott süljenek meg, és a finom zsírjuk is összekeveredjen a krumplival.
  4. Mindeközben van egy pár perces feladatod, Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, legalább 5 percre. Melegítsd fel a tejfölt, de ne forrald, sózd, borsozd, majd az alaposan kicsavart zselatint keverd el benne úgy, hogy teljesen elolvadjon. Tedd kis üveg(ek)be, és mehet a hűtőbe. Ha vékony a réteg, nagyon hamar megdermed, de gyorsíthatod a folyamatot úgy is, hogy a mélyhűtőbe teszed a zselét.
  5. A hámozatlan uborkát kockázd fel kb. 1x1 cm-s darabokra. Keverd össze az ecetet és a mézet, sózd ízlés szerint, és adj hozzá csilipelyhet, ha csípősen szereted. Én néha mazsolát, datolyát, vagy más aszalt gyümölcsöt is áztatok az ecetes öntetbe, most, mivel paprikás krumpli mellé készül, ezeket a közel-keleti ihletésű hozzávalókat kihagyom belőle. Simán csak az öntetet keverem össze az uborkával, és kicsit hagyom állni.
  6. Közben a paprika is kigőzölődött annyira, hogy le lehessen húzni a bőrét. Ha az összeset megtisztítottad, akkor mehet a turmixba a főtt krumplival együtt. Add hozzá az olívaolajat és a balzsamecetet, és turmixold krémesre, ha szükséges, passzírozd is át. Hígíthatod ízlés szerint vízzel alaplével, stb.
  7. Meg is vagy, már csak tálalni kell. Kanalazz a szószból egy mélytányérba, helyezd bele a megsült kolbászt, majd a megpirult burgonyát is halmozd rá. A megdermedt tejfölre szűrőkanállal kanalazd rá az uborkasalátát, és szórd meg a pirított hagymával, és kész!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ugye ti se gondoltátok, hogy egy sima paprikás krumplit mutatok nektek?  Nem is, hanem a Lakatos Műhely emblematikus, saját paprikás krumpliját, a csúcsszuper Lakatos Műhely kolbásszal, persze bármilyen grillkolbásszal jó! Mellé a tejfölös uborkasaláta receptet is megcsavartam egy kicsit: még egy kis pikáns tejfölzselét is készítettem a szuperfriss uborkachutneyhoz, amit tényleg csak néhány perc összedobni. 

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...