Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás krumpli kolozsvári szalonnával

Paprikás krumpli kolozsvári szalonnával
Paprikás krumpli kolozsvári szalonnával
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű étel, gyorsan elkészülő étel, és még finom is a füstölt kolozsvári szalonnától. Aki szereti a krumplis ételeket, annak főképpen ajánlom. :-)))

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolozsvári szalonnát kockára vágjuk, és a zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntjük a paradicsomlevet, majd a tűzre visszatesszük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és apróra vágjuk. Belerakjuk a burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A fokhagymát is összezúzva belekeverjük. Egy tv paprikát apróra vágva hozzátesszük. Befűszerezzük amilyen sósra és borsosra szeretnénk, hozzáadjuk a többi fűszert is, és fedő alatt puhára pároljuk. Hordós káposztával tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 674
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
711 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres krumpli, húsos burgonya, krumpli paprikás, szalonnás burgonya

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

640
sertészsír 1 ek
kolozsvári szalonna 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fűszerpaprika 1 teáskanál
paradicsomlé 1.5 dl
burgonya 6 db
tv paprika 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
édesköménymag 1 teáskanál
rozmaring 1 szál
víz 5 dl