Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicsókakrémleves pirított baconnel

Csicsókakrémleves pirított baconnel
Csicsókakrémleves pirított baconnel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krémleves variáció, nekünk nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk.
  2. Vaj és olívaolaj keverékén üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, és beletesszük a felaprított fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, és kicsit átpirítjuk, de vigyázunk, hogy ne kapjon színt.
  4. Felöntjük 1 liter vízzel, és a zöldségek puhulásáig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Mikor a zöldségek már megpuhultak, botmixerrel pürésítjük, és szitán áttörjük.
  6. Hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejszínt, és pirított szalonnakockákkal és a petrezselyemzölddel tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 24 804
elküldve: 12
receptkönyvben: 364
elkészítve: 26/28
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémleves csicsókából, krémes csicsókaleves, szalonnás csicsókakrémleves

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2014-04-16 21:06

A Bosnyák téri piacon találkoztam csicsókával, hozzá kerestem receptet, és a Tiedre esett a választásom. Az eredmény nagyon ízletes leves, én kihagytam a husit, bár bizonyára nagyon finom vele. Kicsit furi lett az állaga és borssal a színe, de választékos ízvilága van, azt hiszem, nagyon egészséges. Jó sok lett belőle, jut későbbre is... :)

b-n
b-n Thu, 2014-01-16 15:09

Reggel a piacon vettem csicsókat és akkor adódott a kérdés, na ebből mit lehet készíteni?
Erre a receptre esett a választásom. Zellert nem tettem bele és a szitán való áttörést is kihagytam, elég volt a botmixer. Szalonna mellé még sült sonka járt -szintén reggel szereztem-, és így utólag mondhatom, ezentúl felkerül az itthoni recepttárba ez a leves!

Krampusz53
Krampusz53 Mon, 2012-12-31 14:21

Kedves Bea!
Isteni lett a levesed! Férjem többször megdicsérte! Várjuk további - csicsókás - receptjeidet!
BUÉK!
Anikó

232
csicsóka 50 dkg
burgonya 1 közepes db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
főzőtejszín 1 dl
vaj 0.5 ek
olívaolaj 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 1 l
füstölt szalonna 5 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint