r
Nosalty Logó

Paneer do Pyaza

Zsófi.M
Paneer do Pyaza
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Aprítás

Főzés

366
Kalória
17.8g
Fehérje
11.4g
Szénhidrát
27.3g
Zsír
162g
Víz
975mg
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Aprítás

Főzés

Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Aprítás

Főzés

Összesen 1471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Aprítás

Főzés

Összesen 139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    648.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 1471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

Aprítás

  1. A paprikát apróra vágjuk.
  2. Összekeverjük a sült hagymát, a chiliport, az apróra vágott paprikát, a reszelt gyömbér és a reszelt fokhagymát, majd félretesszük. Aprítógépben is összekutyulhatjuk, ilyenkor egy krémes massza lesz az eredmény.

Főzés

  1. Közepes lángon olajat hevítünk a serpenyőben, és beletesszük a felkockázott lila hagymát.
  2. Hozzákeverjük a fűszerköményt és a sót, és addig pirítjuk, míg a hagyma üveges nem lesz.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, és az első lépésben felaprított hagymás-paprikás-gyömbéres keveréket, majd pár percig pirítjuk.
  4. Jöhet bele a joghurt, majd a fűszerek: mentalevél, petrezselyem levél, őrölt chili, fekete bors, garam masala, a kardamom, a babérlevél és a szegfűszeg.
  5. Jól összekeverjük, és egy-két percig óvatosan rázogatva pirítjuk.
  6. Hozzáadunk fél bögre vizet, és lefedve 4-5 percig főzzük.
  7. Beleöntjük a kókusztejet, és óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzákeverjük a felkockázott sajtot.
  8. Ízlés szerint itt még lehet hozzáönteni egy kis vizet, de valószínűleg nem lesz már rá szükség. Kicsit hígabb, ragu állag lesz az eredmény.
  9. Lefedve újabb 5-7 percig főzzük. Ha az olaj már kicsit bugyorog a szélén és a tetején, készen van.
  10. (Basmati) rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

Már régóta szerettem volna indiai házi sajtos ételt főzni. Indiai házi sajtot lehet készíteni is, szinte semmiben se különbözik az itthoni házi sajttól, de a gomolya is tökéletes a célra, mi ezt használtuk. Az étel neve 'paneer do pyaza' magyarul 'kéthagymás házi sajt', mert két különböző állagú hagymából készül. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek