Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paneer do Pyaza

Paneer do Pyaza
Paneer do Pyaza
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szerettem volna indiai házi sajtos ételt főzni. Indiai házi sajtot lehet készíteni is, szinte semmiben se különbözik az itthoni házi sajttól, de a gomolya is tökéletes a célra, mi ezt használtuk. Az étel neve 'paneer do pyaza' magyarul 'kéthagymás házi sajt', mert két különböző állagú hagymából készül. 

hozzávalók / 4 adag

Aprítás

Főzés

Szólj hozzá!

elkészítés

Aprítás

  1. A paprikát apróra vágjuk.
  2. Összekeverjük a sült hagymát, a chiliport, az apróra vágott paprikát, a reszelt gyömbér és a reszelt fokhagymát, majd félretesszük. Aprítógépben is összekutyulhatjuk, ilyenkor egy krémes massza lesz az eredmény.

Főzés

  1. Közepes lángon olajat hevítünk a serpenyőben, és beletesszük a felkockázott lila hagymát.
  2. Hozzákeverjük a fűszerköményt és a sót, és addig pirítjuk, míg a hagyma üveges nem lesz.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, és az első lépésben felaprított hagymás-paprikás-gyömbéres keveréket, majd pár percig pirítjuk.
  4. Jöhet bele a joghurt, majd a fűszerek: mentalevél, petrezselyem levél, őrölt chili, fekete bors, garam masala, a kardamom, a babérlevél és a szegfűszeg.
  5. Jól összekeverjük, és egy-két percig óvatosan rázogatva pirítjuk.
  6. Hozzáadunk fél bögre vizet, és lefedve 4-5 percig főzzük.
  7. Beleöntjük a kókusztejet, és óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzákeverjük a felkockázott sajtot.
  8. Ízlés szerint itt még lehet hozzáönteni egy kis vizet, de valószínűleg nem lesz már rá szükség. Kicsit hígabb, ragu állag lesz az eredmény.
  9. Lefedve újabb 5-7 percig főzzük. Ha az olaj már kicsit bugyorog a szélén és a tetején, készen van.
  10. (Basmati) rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 017
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
39 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Paneer do Pyaza - indiai paprikás hagymás házi sajt, indiai házi sajtos étel, két hagymás házi sajt, paneer do pyaza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

368
vöröshagyma 1 közepes fej
tv paprika 1 közepes db
gyömbér 2 cm
fokhagyma 5 gerezd
chilipehely 1 kávéskanál
gomolya sajt 25 dkg
lila hagyma 1 nagy fej
menta 2 ek
kápia paprika 1 db
joghurt 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
őrölt fűszerkömény 2 teáskanál
petrezselyem 2 teáskanál
chilipehely 2 kávéskanál
garam masala 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 2 teáskanál
kókusztej 1 dl
kardamom 3 db
szegfűszeg 3 db
babérlevél 2 db
víz 1.5 dl