r
Nosalty Logó

Pancho torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Pancho torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Vaníliás tortaalap

Kakaós tortaalap

Krém

Bevonás+díszítés

Összesen 640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Vaníliás tortaalap

Kakaós tortaalap

Krém

Bevonás+díszítés

Összesen 6386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Vaníliás tortaalap

Kakaós tortaalap

Krém

Bevonás+díszítés

Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    424 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5063.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1325 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2103 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.6 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    488 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3259 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1901 micro
Összesen 6386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Vaníliás tortaalap

Kakaós tortaalap

Krém

Bevonás+díszítés

Elkészítés

Vaníliás tortaalap

  1. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a fele cukormennyiséggel és az 1 csipet sóval konyhai robotgéppel kemény habbá fölverjük.
  2. A tojások sárgáját a megmaradt cukrokkal 5 percig jól fölhabosítjuk.
  3. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és váltakozva a tojásfehérje habjával a fölhabosított tojássárgájához hozzákeverjük.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük, 180 fokon megsütjük, kb 22 percig.
  5. Miután megsült a tésztánk, egy rácsra a tortaformával együtt ráborítjuk, és kb. 30 percig hagyjuk hűlni. A tortaalapot kiszedjük a formából, még a teljes kihűlésig frissen tartó fóliába belecsomagoljuk.

Kakaós tortaalap

  1. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a fele cukormennyiséggel és az 1 csipet sóval konyhai robotgéppel kemény habbá fölverjük.
  2. A tojások sárgáját a fennmaradt cukrokkal 5 percig jól fölhabosítjuk.
  3. A liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport. Váltakozva a tojásfehérje habjával a fölhabosított tojássárgájához hozzákeverjük. Az olajat is belekeverjük.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük, 180 fokon megsütjük, kb 22 percig
  5. Miután megsült a tésztánk, egy rácsra a tortaformával együtt ráborítjuk, és kb. 30 percig hagyjuk hűlni. A tortaalapot kiszedjük a formából, még a teljes kihűlésig frissen tartó fóliába belecsomagoljuk.

Krém

  1. A zselatint vízben megáztatjuk.
  2. Közben 100 ml tejszínt langyosra fölmelegítjük, és fölolvasztjuk benne a fehér csokit.
  3. Kinyomkodjuk a vízből a zselatint, és a meleg tejszínbe beleolvasztjuk.
  4. Az 500 ml tejszínt fölhabosítjuk, majd a joghurtot és a fehér csokis tejszínt is hozzákeverjük. Kicsit folyékony lesz a krém, de a hűtés alatt megszilárdul.

Bevonás+díszítés

  1. A vaníliás tésztaalapot középen két lapra vágjuk. Az egyik tésztalapra ráhelyezünk egy 2,5 literes tálat, és a szélét körbevágjuk. Ezzel a lappal fogjuk a végén befedni a megtöltött tálat.
  2. A megmaradt tésztákat tetszőleges nagyságú kockákra fölvágjuk.
  3. Egy 2,5 literes tálat kibélelünk frissen tartó fóliával a végét kicsit hosszabbra hagyjuk. Egy konyharuha segítségével jól a tálhoz nyomkodjuk.
  4. Három-négy evőkanál krémet a tálba teszünk, majd vaníliás és kakaós tésztakockákat rakunk rá és újból krémet. Közben málnával is megszórjuk. (Málna helyett a kedvenc gyümölcsünkkel is elkészíthetjük.)
  5. Addig folytatjuk a rétegezést, ameddig a tál teljesen megtelik. Majd a méretre vágott tésztalappal befedjük a tetejét.
  6. Frissen tartó fólával letakarjuk. Egy tányért nehezéknek ráhelyezünk, és 5-6 órát hűtőben hűtjük. De legjobb egy éjszakát.
  7. Hűtés után kicsomagoljuk a tésztát, és egy megfelelő tálcára helyezzük.
  8. 300 ml habtejszínt a habfixálóval fölhabosítunk, és bevonjuk vele a tésztát. Majd újból kb 1 órát hűtjük.
  9. Egy tálban vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal együtt, és egy zacskóba beleöntjük. Pl. fagyasztásra fölhasznált zacskóba.
  10. A zacskó végén egy kicsi lyukat vágunk, és a tortán hosszában hullámos mintát alkotunk. A torta szélét is körbevonjuk vele. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 44 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7475
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pancho torta
Éva házias konyhája 159 recept

Pancho tortát az orosz konyha remekműveihez sorolhatjuk.  Fürtös fiúcska, a torta elnevezésének értelme. A torta oldalán lévő hullámos minta jelképezi ezt. A vaníliás ízű krém a málnával és a nagyon könnyű állagú tésztával nagyon finom ízvilágot alkot.

Hozzávalók

Vaníliás tortaalap

Kakaós tortaalap

Krém

Bevonás+díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...