Pancho torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
Vaníliás tortaalap
-
22g tojás28 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2 kcal
-
11g finomliszt40 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Kakaós tortaalap
-
17g tojás21 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
7 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
27 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
60g habtejszín175 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
10g fehér csokoládé54 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
4 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
15g víz0 kcal
-
10g málna5 kcal
Bevonás+díszítés
-
30g habtejszín88 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
-
5g csokoládé27 kcal
-
3g vaj22 kcal
Összesen
640
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
Vaníliás tortaalap
-
220g tojás277 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
19 kcal
-
110g finomliszt400 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Kakaós tortaalap
-
165g tojás208 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
19 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
68 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
30g napraforgó olaj265 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
600g habtejszín1752 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
150g víz0 kcal
-
100g málna52 kcal
Bevonás+díszítés
-
300g habtejszín876 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
-
30g vaj215 kcal
Összesen
6386
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
Vaníliás tortaalap
-
9.2g tojás12 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Kakaós tortaalap
-
6.9g tojás9 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
25.1g habtejszín73 kcal
-
6.3g joghurt4 kcal
-
4.2g fehér csokoládé23 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
-
6.3g víz0 kcal
-
4.2g málna2 kcal
Bevonás+díszítés
-
12.5g habtejszín37 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
2.1g csokoládé11 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
Összesen
268
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 506.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 122.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
640
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.1 g
Zsír
-
Összesen 424 g
-
Telített zsírsav 238 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 2368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5063.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 1325 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 2103 mg
-
Nátrium 987 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 567.6 g
-
Cukor 387 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1227.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3311 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 488 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 1240 mg
-
Retinol - A vitamin: 3259 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 620 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1901 micro
Összesen
6386
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
Vaníliás tortaalap
-
4 db tojás
-
100 g cukor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
110 g finomliszt
-
2 kávéskanál sütőpor
-
1 csipet só
Kakaós tortaalap
-
3 db tojás
-
100 g cukor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
80 g finomliszt
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
2 kávéskanál sütőpor
-
30 g napraforgó olaj
-
1 csipet só
Krém
-
600 ml habtejszín
-
100 g fehér csokoládé
-
40 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 db lapzselatin
Bevonás+díszítés
-
300 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
50 g csokoládé
-
30 g vaj
Elkészítés
Vaníliás tortaalap
- Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a fele cukormennyiséggel és az 1 csipet sóval konyhai robotgéppel kemény habbá fölverjük.
- A tojások sárgáját a megmaradt cukrokkal 5 percig jól fölhabosítjuk.
- A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és váltakozva a tojásfehérje habjával a fölhabosított tojássárgájához hozzákeverjük.
- Egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük, 180 fokon megsütjük, kb 22 percig.
- Miután megsült a tésztánk, egy rácsra a tortaformával együtt ráborítjuk, és kb. 30 percig hagyjuk hűlni. A tortaalapot kiszedjük a formából, még a teljes kihűlésig frissen tartó fóliába belecsomagoljuk.
Kakaós tortaalap
- Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a fele cukormennyiséggel és az 1 csipet sóval konyhai robotgéppel kemény habbá fölverjük.
- A tojások sárgáját a fennmaradt cukrokkal 5 percig jól fölhabosítjuk.
- A liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport. Váltakozva a tojásfehérje habjával a fölhabosított tojássárgájához hozzákeverjük. Az olajat is belekeverjük.
- Egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük, 180 fokon megsütjük, kb 22 percig
- Miután megsült a tésztánk, egy rácsra a tortaformával együtt ráborítjuk, és kb. 30 percig hagyjuk hűlni. A tortaalapot kiszedjük a formából, még a teljes kihűlésig frissen tartó fóliába belecsomagoljuk.
Krém
- A zselatint vízben megáztatjuk.
- Közben 100 ml tejszínt langyosra fölmelegítjük, és fölolvasztjuk benne a fehér csokit.
- Kinyomkodjuk a vízből a zselatint, és a meleg tejszínbe beleolvasztjuk.
- Az 500 ml tejszínt fölhabosítjuk, majd a joghurtot és a fehér csokis tejszínt is hozzákeverjük. Kicsit folyékony lesz a krém, de a hűtés alatt megszilárdul.
Bevonás+díszítés
- A vaníliás tésztaalapot középen két lapra vágjuk. Az egyik tésztalapra ráhelyezünk egy 2,5 literes tálat, és a szélét körbevágjuk. Ezzel a lappal fogjuk a végén befedni a megtöltött tálat.
- A megmaradt tésztákat tetszőleges nagyságú kockákra fölvágjuk.
- Egy 2,5 literes tálat kibélelünk frissen tartó fóliával a végét kicsit hosszabbra hagyjuk. Egy konyharuha segítségével jól a tálhoz nyomkodjuk.
- Három-négy evőkanál krémet a tálba teszünk, majd vaníliás és kakaós tésztakockákat rakunk rá és újból krémet. Közben málnával is megszórjuk. (Málna helyett a kedvenc gyümölcsünkkel is elkészíthetjük.)
- Addig folytatjuk a rétegezést, ameddig a tál teljesen megtelik. Majd a méretre vágott tésztalappal befedjük a tetejét.
- Frissen tartó fólával letakarjuk. Egy tányért nehezéknek ráhelyezünk, és 5-6 órát hűtőben hűtjük. De legjobb egy éjszakát.
- Hűtés után kicsomagoljuk a tésztát, és egy megfelelő tálcára helyezzük.
- 300 ml habtejszínt a habfixálóval fölhabosítunk, és bevonjuk vele a tésztát. Majd újból kb 1 órát hűtjük.
- Egy tálban vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal együtt, és egy zacskóba beleöntjük. Pl. fagyasztásra fölhasznált zacskóba.
- A zacskó végén egy kicsi lyukat vágunk, és a tortán hosszában hullámos mintát alkotunk. A torta szélét is körbevonjuk vele. Jó étvágyat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 44 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7475
- Feltöltés dátuma: 2018. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
Pancho tortát az orosz konyha remekműveihez sorolhatjuk. Fürtös fiúcska, a torta elnevezésének értelme. A torta oldalán lévő hullámos minta jelképezi ezt. A vaníliás ízű krém a málnával és a nagyon könnyű állagú tésztával nagyon finom ízvilágot alkot.