Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Focilabda torta Nikóka konyhájából

Focilabda torta Nikóka konyhájából
Focilabda torta Nikóka konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legutóbb a keresztfiam szülinapjára készítettem el. Nagyon szeret focizni, és ezt találtam ki meglepetésnek.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta lapokhoz

Krémhez

Díszítéshez

ajánlat

Szülinapra!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A sárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  2. 2 lapot sütünk belőle.
  3. A krémhez a tejben a cukorral megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kihabosított margarint, és alaposan összekeverjük.
  4. A lapokból különböző méretű kerek lapokat szúrunk, vagy vágunk ki.
  5. Egy nagyobb kerek tálat kibélelünk fóliával, és beletesszük a legkisebb lapot, majd megkenjük krémmel. Ezután megint lap és krém. Ezt addig folytatjuk, amíg van lap. A legfelső rész lap legyen, mert ez lesz a torta alja.
  6. Hűtőben 5-6 órát dermesztjük.
  7. A tálból kiborítjuk, és bevonjuk fondanttal, majd feldíszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35×40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 394
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
165 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

labda torta, focilabda formatorta, fondant bevonatos formatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

970
tojás 6 db
cukor 30 dkg
finomliszt 36 dkg
sütőpor 7 g
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 2 dl
pudingpor 1 tasak
cukor 20 dkg
tej 5 dl
margarin 50 dkg
cukorfondant 1 kg