r
Nosalty Logó

Micimackós torta Attilának

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Micimackós torta Attilának
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 11017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.6 g

Zsír

  • Összesen
    563.1 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    246 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    141 g
  • Koleszterin
    3077 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6951.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    381 mg
  • Kálcium
    1266 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    680 mg
  • Foszfor
    2722 mg
  • Nátrium
    1831 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1322.5 g
  • Cukor
    937 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5415 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    675 micro
  • K vitamin:
    486 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    2518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5156 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3102 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4274 micro
Összesen 11017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd felváltva a lisztet és a fehérjehabot is hozzátesszük.
  2. Előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A csokis krémhez a tojást, a cukrot és a vaníliát felmelegítjük, majd kihűlésig habbá verjük.
  4. A csokit kakaóval és 5 dkg margarinnal gőz fellett megolvasztjuk.
  5. A kettőt összekeverjük, és végül hozzákeverjük a 20 dkg margarint.
  6. A vaníliás krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  7. Végül a péphez keverjük a margarint.
  8. Összeállítjuk a tortát. A piskótát három felé vágjuk, széleit levágjuk (Ebből készült a micimackó házikó, krémmel összerakva). Az egyik lapot csokis krémmel, a másikat vaníliás krémmel kenjük meg, majd kívül bevonjuk a csokissal. Az egész tortát fondant-nal vonjuk be, és díszítjük!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9114
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiam második születésnapjára készítettem!

Hozzávalók

A piskótához

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?