Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves húsgombóccal

Palócleves húsgombóccal
Palócleves húsgombóccal
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Palócleves darált húsból is készíthető. Igazi tartalmas, lélekmelengető leves a hűvös téli napokra. A csipetkét réteslisztből készítettem, mert így keményebb, és nem ázik el a levesben még másnapra sem.

hozzávalók / 4 adag

A gombóchoz

A leveshez

A csipetkéhez

ajánlat

Második fogásként édes vagy sós kelt tésztát adhatunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombócokhoz összedolgozzuk a hozzávalókat, és 3 liternyi forrásban lévő vízbe főni tesszük a gombóckákat.
  2. A keletkező habot leszedjük, majd babérlevéllel, őrölt borssal, köménnyel és sóval ízesítjük a levest.
  3. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a felkockázott krumplit, és a zöldbabot.
  4. Vöröshagymás rántást készítünk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A pirospaprikát később tegyük bele, mert könnyen megég.
  5. Ha a krumpli és a zöldbab is megpuhult, berántjuk a levest, és beletesszük az előzőleg csomómentesre kevert tejfölt is.
  6. Jól összeforraljuk, és belefőzzük a csipetkét. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Aki szereti, tehet bele csípős paprikát is.
  7. Ebből a mennyiségből kb. 4-4,5 liter leves lesz.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 550
elküldve: 5
receptkönyvben: 174
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombócos palócleves, zöldbableves húsgombóccal, tejfölös zöldbableves húsgombóccal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Sat, 2012-11-03 11:52

Elnézést, de a palócleves bárányból készül...

klivi
klivi / klivi Sat, 2012-11-03 12:15

Igen, az eredeti palócleves ürühúsból készül, esetleg marhából. Ez egy változat darálthúsból, ami jóval könnyebben szerezhető be, és hamarabb el is készül.
De teljesen igazad van! :)

756
sertéscomb 60 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 80 dkg
zöldbab 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
tejföl 3 dl
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
sertészsír 1.5 ek
finomliszt 3 evőkanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
víz 3 l
petrezselyem 0 ízlés szerint
tojás 1 db
rétesliszt 5 dkg