r
Nosalty Logó

Palócleves kétfajta zöldbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Palócleves kétfajta zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 645 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2586 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 55 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1026.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 645 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    191.8 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3145.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    4107.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1080 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 2586 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 55 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockára daraboljuk.
  2. A felhevített olajon megpirítjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és a húst. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, és kb. 40 percig főzzük.
  3. Közben felkockázzuk a krumplit, majd belerakjuk a levesbe a zöldbabbal együtt. Ha gyorsfagyasztott a zöldbab, később tegyük bele, mint a krumplit. Öntünk még rá vizet.
  4. Mikor megfőttek, elkészítjük a rántást. Kevés olajon megpirítjuk a lisztet, elkeverjük a tejföllel, majd a leves levével simára dolgozzuk. A levesbe öntjük, és 3 percig forraljuk. A tűzhelyről levéve ecettel ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4376
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kétfajta zöldbabbal készítem: sárga és zöld hüvelyű babbal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek