Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas Candide konyhájából

Vadas Candide konyhájából
Vadas Candide konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legkedveltebb étel számomra, és a családom számára is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen hús jó hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A húst (ha nincs felszeletelve, kb 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk) megmossuk. Egy lábosba rétegesen beletesszük a hagymát, a répát és a húst, majd felengedjük vízzel, beledobjuk a három darab húsleveskockát, és úgy 1-1,5 órán át főzzük.
  2. Ha a levesünk elkészült, kiszedjük belőle a húst egy tányérra, leöntjük a levét egy külön tálba (szükségünk lesz rá még!!), majd a répát és a hagymát összeturmixoljuk. A tésztát kifőzzük.
  3. Egy kis lábosban felolvasztjuk a három kanál cukrot, majd a félretett léből öntünk hozzá egy merőkanálnyit. Megvárjuk, míg felolvad a cukor.
  4. 2 dl tejfölt 1 kanál liszttel keverjünk össze, majd a cukros levet hozzáöntjük és elkeverjük. Szűrőn keresztül hozzáadjuk a pépesített répához, összekeverjük és felforraljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 844
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Candide

Mióta szakács: 2015.05.07.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hamis vadas, vadas sertésből, főtt hús répamártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

977
sertés rövidkaraj 60 dkg
sárgarépa 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
tejföl 2 dl
cukor 3 ek
finomliszt 1 evőkanál
leveskocka 3 db
tészta 500 g