Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paleo körtés mandulás fordított torta

Paleo körtés mandulás fordított torta
Paleo körtés mandulás fordított torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a különlegesen finom liszt-, tejtermék- és fehércukor-mentes paleo tortát nem csak akkor készítheted el, ha éppen diétázol. Bármilyen más alkalomra is meglepheted magadat vele vagy szeretteidet, anélkül, hogy azt éreznéd, hogy a bűn útjára tévedtél, sőt, kifejezetten kényeztető finomság.

hozzávalók / 10 adag

Körteragu

Tészta

Tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

Körteragu

  1. A körtéket megmossuk, kimagozzuk és felnegyedeljük.
  2. Egy nagyobb serpenyőben az agávé szirupot magas hőmérsékleten elkezdjük addig főzni, míg be nem sűrűsödik és szinte karamell állaga nem lesz.
  3. Majd ekkor a körtéket belehelyezzük, és megpároljuk 6-8 percig, hogy a körte kissé megpuhuljon. Fűszerezzük fahéjjal, citromreszelékkel és gyömbérrel. Ha ezzel megvagyunk, félretesszük hűlni.

Tészta

  1. Sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy 22 cm-s forma oldalát kókuszolajjal kikenjük és darált mandulával körbeszórjuk, majd a hűtőbe tesszük. A sütőpapírt azért nem javaslom, mert beleragadhat a szirupos körte.
  2. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval és nyírfacukor felével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a xilit másik felével habosra (fehéredésig) verjük, majd folyamatos kevergetés mellett vékony sugárban hozzá adjuk a kókuszolajat és az olívaolaját (minta majonézt készítenénk). Ezután mehet bele a vanília aroma, citromlé és a fűszerek. Ezt a keveréket hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabhoz, óvatos, de határozott mozdulatokkal egy irányba, majd apránként kis adagokban mehet hozzá a darált mandula, amit előzőleg a szódabikarbónával összekevertünk. Itt is figyeljünk arra, hogy ne törjük össze a habot. Érdemes gumispatulával dolgozni.
  3. A tortaforma aljába ízlésesen elhelyezzük a körtedarabokat és a maradék szirupot, majd erre ráöntjük a tésztát, kicsit lekocogtatjuk. Légkeveréses sütőben 160 C fokon egy 30-40 percig sütjük.
  4. Amikor elkészült, még melegen óvatosan fordítsuk rá fejjel lefelé egy tányérra, és vegyük le a formát róla. Ha ezzel hűlésig várnánk, nagy eséllyel a ragacsos körte megszilárdulna, és az egész beleragadna a formában.
  5. Pirított mandulával és porrá őrölt nyírfacukorral tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 659
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
26 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogyókúra: paleolit fogyókúra
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

körte torta, reform torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mamokam0129
Mamokam0129 Tue, 2018-11-13 16:02

Kedves Flóra!
Az agávé szirupot mivel tudnám helyettesíteni? Válaszát előre is köszönöm.

530
körte 4 db
agávé szirup 300 g
fahéj 1 kávéskanál
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
citromhéj 0.1 citromból nyert
xilit 250 g
mandulaliszt 360 g
kókuszolaj 100 g
olívaolaj 50 g
vaníliaaroma 3 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
szódabikarbóna 2 teáskanál
tojás 6 db
1 csipet
gyömbér 0.5 hüvelykujjnyi
fahéj 1 teáskanál
mandulapehely 10 dkg
xilit 1 ek