r
Nosalty Logó

Paleo körtés mandulás fordított torta

Gerzsenyi Flóra
Paleo körtés mandulás fordított torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Körteragu

Tészta

Tálalás

533
Kalória
19.1g
Fehérje
54.1g
Szénhidrát
27.5g
Zsír
93.5g
Víz
108g
Koleszterin
13.8g
Élelmi rost
28.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Körteragu

Tészta

Tálalás

Összesen 533 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Körteragu

Tészta

Tálalás

Összesen 5342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Körteragu

Tészta

Tálalás

Összesen 225 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    93.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 533 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.8 g

Zsír

  • Összesen
    274.9 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2571 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    540.7 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    138 mg

Víz

  • Összesen
    934.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1782 micro
Összesen 5342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

Körteragu

  1. A körtéket megmossuk, kimagozzuk és felnegyedeljük.
  2. Egy nagyobb serpenyőben az agávé szirupot magas hőmérsékleten elkezdjük addig főzni, míg be nem sűrűsödik és szinte karamell állaga nem lesz.
  3. Majd ekkor a körtéket belehelyezzük, és megpároljuk 6-8 percig, hogy a körte kissé megpuhuljon. Fűszerezzük fahéjjal, citromreszelékkel és gyömbérrel. Ha ezzel megvagyunk, félretesszük hűlni.

Tészta

  1. Sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy 22 cm-s forma oldalát kókuszolajjal kikenjük és darált mandulával körbeszórjuk, majd a hűtőbe tesszük. A sütőpapírt azért nem javaslom, mert beleragadhat a szirupos körte.
  2. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval és nyírfacukor felével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a xilit másik felével habosra (fehéredésig) verjük, majd folyamatos kevergetés mellett vékony sugárban hozzá adjuk a kókuszolajat és az olívaolaját (minta majonézt készítenénk). Ezután mehet bele a vanília aroma, citromlé és a fűszerek. Ezt a keveréket hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabhoz, óvatos, de határozott mozdulatokkal egy irányba, majd apránként kis adagokban mehet hozzá a darált mandula, amit előzőleg a szódabikarbónával összekevertünk. Itt is figyeljünk arra, hogy ne törjük össze a habot. Érdemes gumispatulával dolgozni.
  3. A tortaforma aljába ízlésesen elhelyezzük a körtedarabokat és a maradék szirupot, majd erre ráöntjük a tésztát, kicsit lekocogtatjuk. Légkeveréses sütőben 160 C fokon egy 30-40 percig sütjük.
  4. Amikor elkészült, még melegen óvatosan fordítsuk rá fejjel lefelé egy tányérra, és vegyük le a formát róla. Ha ezzel hűlésig várnánk, nagy eséllyel a ragacsos körte megszilárdulna, és az egész beleragadna a formában.

Tálalás

  1. Pirított mandulával és porrá őrölt nyírfacukorral tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22

Ez egy különlegesen liszt-, tej és cukor-mentes paleo tortát nem csak diétázóknak ajánlom, hanem bárkinek aki kicsit szeretne oda figyelni arra hogy hogyan étkezik, viszont szeret jókat, finomakat enni.

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek