r
Nosalty Logó

Gyömbéres fahéjas Tarte Tatin

puszedli
Gyömbéres fahéjas Tarte Tatin
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

461
Kalória
4.7g
Fehérje
61.4g
Szénhidrát
22.9g
Zsír
84.2g
Víz
51.2g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
39.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2765 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 461 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    137.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1775.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    658 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    368.2 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    505.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 2765 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

  1. A kevert tészta elkészítése: 10 dkg barna cukrot a tojással kikeverünk, hozzáöntjük az olajat és a joghurtot. A lisztet, sütőport, pici sót és a fűszereket összekeverjük, és fokozatosan a tésztához szórjuk.
  2. Az almákat meghámozzuk, és vékony cikkelyekre vágjuk.
  3. A megmaradt 10 dkg barna cukrot egy kis lábasban karamellizáljuk.
  4. Hozzáadjuk a vajat, és újramelegítjük, hogy folyós legyen.
  5. Egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük a karamellt.
  6. Rárakosgatjuk az almacikkelyeket.
  7. Rákanalazzuk a kevert tésztát.
  8. 180 fokon 30-35 percig sütjük.
  9. Miután kihűlt, kiborítjuk a formából egy tortatálra, hogy az almák legyenek felül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Vrábel Kriszta receptje, a Dolce Vita gasztroblogról. Sokkal egyszerűbb elkészíteni ezt a kevert tésztás változatot, mint a klasszikus recept szerint, de a vendégeket így is elkápráztatja ez a finom őszies sütemény.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek