Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres fahéjas Tarte Tatin

Gyömbéres fahéjas Tarte Tatin
Gyömbéres fahéjas Tarte Tatin
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vrábel Kriszta receptje, a Dolce Vita gasztroblogról. Sokkal egyszerűbb elkészíteni ezt a kevert tésztás változatot, mint a klasszikus recept szerint, de a vendégeket így is elkápráztatja ez a finom őszies sütemény.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kevert tészta elkészítése: 10 dkg barna cukrot a tojással kikeverünk, hozzáöntjük az olajat és a joghurtot. A lisztet, sütőport, pici sót és a fűszereket összekeverjük, és fokozatosan a tésztához szórjuk.
  2. Az almákat meghámozzuk, és vékony cikkelyekre vágjuk.
  3. A megmaradt 10 dkg barna cukrot egy kis lábasban karamellizáljuk.
  4. Hozzáadjuk a vajat, és újramelegítjük, hogy folyós legyen.
  5. Egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük a karamellt.
  6. Rárakosgatjuk az almacikkelyeket.
  7. Rákanalazzuk a kevert tésztát.
  8. 180 fokon 30-35 percig sütjük.
  9. Miután kihűlt, kiborítjuk a formából egy tortatálra, hogy az almák legyenek felül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 442
elküldve: 3
receptkönyvben: 110
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

puszedli

Mióta szakács: 2011.11.18.
12 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fordított torta almával, tarte tatin kevert tésztával, karamellás-gyömbéres almatorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nkrisztee
nkrisztee Mon, 2017-10-30 15:21

Kedves puszedli!
Egy ideje szemeztem a recepteddel és tegnap végül megsütöttem. Nagyon finom, igazi őszies, szívmelengető recept. Igaz a fahéjnál "meglódul" a kezem,de mindig jóval többet teszek bele. :)

Lillabella
Lillabella Tue, 2012-11-06 18:56

Hmmmmmmmmmm:) Ez csuda jól hangzik, ki kell próbáljam rögvest. Köszönöm neked Puszedli

adelanna
puszedli / adelanna Wed, 2012-11-07 17:39

Szívesen! Érdemes kipróbálni tényleg, hamar megvan és igazi kedélyjavító borús őszi délutánokon. :)

461
alma 2 db
vaj 5 dkg
barna cukor 20 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 dl
joghurt 1.5 dl
sütőpor 1 tk
1 csipet
fahéj 1 tk
gyömbérpor 1 tk