r
Nosalty Logó

Padlizsános rakott ragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Americana
Padlizsános rakott ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Rakott padlizsán

Bolognai ragu

Összesen 675 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Rakott padlizsán

Bolognai ragu

Összesen 2698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Rakott padlizsán

Bolognai ragu

Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1938.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    23622 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 675 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.3 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7753.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    4464 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1463 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1858 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    94486 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 2698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4327 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Rakott padlizsán

Bolognai ragu

Elkészítés

Rakott padlizsán

  1. Készítsük el a padlizsánt. Hámozzuk meg, és vágjuk kb. 1 centis karikákra. Sózzuk be, és hagyjuk állni egy órát, majd mossuk le, töröljük le. Ezután mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. fél órára.
  2. Közben főzzük meg a rizst.
  3. Készítsük el a bolognai ragut, nagyon egyszerű változatban.
  4. A megsült padlizsánt botmixerrel összeturmixoljuk a mascarponéval, tejjel, fokhagymával és kevés sóval, borssal. Majd a krémes turmixot összekeverjük a rizzsel.
  5. Összeállítjuk az ételt: kiolajozunk egy közepes tepsit, és lerakjuk először a rizses keveréket, majd rá a paradicsomos szószos húst. A tetejére parmezán sajtot reszelünk, és összesütjük a 180 fokos sütőben, kb. 30-40 perc alatt.

Bolognai ragu

  1. A darabolt hagymát kevés olajon megdinszteljük egy serpenyőben, majd mehet rá a hús, amit kifehéredésig kevergetünk, aztán ráöntjük a paradicsomszószt. Fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval, majd lefedve fél órán át főzzük. (ha sertéshúst használunk, akkor tovább, kb. 45 percet főzzük)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3236
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Americana 6 recept

Az ételt a gyerekeim ihlették. Egyrészt a gondolat, hogy hogyan tudok valamilyen zöldséget csempészni az ételbe, másrészt hogy a bolognai raguval minden eladható nekik. Egy win-win vacsora: ők imádták, én meg örültem, hogy padlizsánt is ettek. A mascarpone különösen krémessé teszi az egészet.

Hozzávalók

Rakott padlizsán

Bolognai ragu

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?