Nosalty Logó

Mediterrán rakott zöldség

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Mediterrán rakott zöldség
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 579 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2312 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    426 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    1581 micro
Összesen 579 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4882 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1726 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1703.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1330 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    646 micro
  • β-karotin
    3331 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    16467 micro
  • Lut-zea
    6322 micro
Összesen 2312 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    771 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségek előkészítése:
  2. A padlizsánt és a hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
  3. A cukkínit és a paradicsomot hámozás nélkül szeleteljük.
  4. Összeállítás:
  5. Olívaolajat öntünk a tepsi vagy jénai aljába.
  6. Egy réteg padlizsán, sózás, egy réteg cukkíni, sózás, egy réteg hagyma, egy réteg paradicsom, sózás.
  7. Fűszerezés: bazsalikom, oregánó bőven, borsot darálunk rá.
  8. Reszelt sajttal szórjuk
  9. Kezdődik elölről: padlizsán..... a tetejét paradicsom zárja.
  10. Lenyomkodjuk (egy darab folpackot teszünk rá és tenyérrel), a maradék sajtot egy tejföllel és két tojással elkeverve a tetejére öntjük. (Lefolyik, de nem baj.)
  11. Előmelegített sütőben, közepes lángnál megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 105
  • 7 napos nézettség: 486
  • Össznézettség: 187740
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 26.

Ajánló

Természetesen önálló egytálként is remek, vagy meleg előételnek, izgalmas köretnek. A fiúknak natúr szűzérméket sütöttem mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Harmathy Ildikó 313 recept

A grillezésnél szerzett tapasztalatokból alkottam, hogy ti. a sült padlizsán és a sült cukkíni hagymával és paradicsommal, és persze sajttal  van - énszerintem - a legnagyobb összhangban.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó, ez lesz a vasárnapi ebédem. Viszont ennék hozzá valamit, pl. párolt rizst vagy kenyeret. Szerinted összeillenek? Szép hétvégét!

manócska2010

Szia! Elkészítettem és nagyon finom lett! Mi sült húshoz ettük köretként. Köszi a receptet! Üdv Manó

sztikécske

Szerintem lehetne közé rakni házi füstölt sonkát, én így fogom elkészíteni. Nagyon jó a recept. :))

Törölt felhasználó

Szia Ildikó! Elkészítettük a mediterrán rakott zöldséget de nagyon "leveses" lett, kb a rakás feléig tele volt a tepsi vízzel és így elég vizes állagú lett. Nem lett volna jobb ha sütés el?tt besózzuk, kiengedi a vizet magából (padlizsán, cukkini) és úgy tesszük be a tepsibe? Miért lett ilyen leveses? El?re is köszi a választ. Ízre nem lett egyébként olyan rossz, kicsit sótlan lett. Szia

Harmathy Ildikó

Néha nagyon vizesek a zöldségek, Mannácska, pláne ha nem szabdföldi. Én nem javasolnám az el?re besózást, mert sok finom lé elveszik annak minden szárazanyagával, inkább lassabban süssd, és akkor több víz elpárolog sülés közben, az beltartalmi értékek viszont maradnak. A padlizsán aránylag sok sót elvisel. Az nem elég, ha "nem olyan rossz" ez egy kifejezetten finom összeállítás :) Mannácska. Próbáld esetleg kicsit több sajttal. Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

Szia! Köszönöm a gyors választ, nem adom fel, újra meg fogom próbálni, remélem legközelebb sikerül. Szia

Törölt felhasználó

Sziasztok, köszi a receptet, tegnap megcsináltam, minden nagyon finom lett, de a padlizsán sajnos nekem "szivacsos" lett. nem sült meg eléggé. Vagy ennek ilyennek kell lennie? mert akkor ezek szerint nem szeretem a padlizsánt csak krém formájában :) Válaszod el?re is köszönöm. Dóri

Harmathy Ildikó

Nem tudom, mi az, hogy 'szivacsos' Dóri! A padlizsánnak puhára kell sülnie. Ha van esetleg türelmed és kedved süss meg egyszer pár szelet padlizsánt serpeny?ben, így kitapasztalhatod, milyen valójában a sült padlizsán. Eldöntheted, szereted-e vagy sem. Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

Köszi szépen. A szivacsos alatt azt értem, hogy nem volt puha, míg a cukkini és a paradicsom szépen megsült, hagyma dettó, a sajt ráolvadt(összefutott a nyál a számban). Lehet h vékonyabbra szeletelem legközelebb. Köszönöm a gyors választ. Szép napot, Dóri

Heni77

Ildikó, már sokadszorra csinálom, hol így variálva, hol úgy, kis fokhagymás tejföl, sült paprika, stb, de még nem untam meg! :) Én mindig megsütöm a padlizsán szeleteket (cukkinit, paprikát) serpeny?ben ici-pici olíva olajjal, épp csak megkenegetve kicsit. 50 fok van, de én azért 2 serpeny?ben sütögetek, plusz utána a süt?ben! Ma ezt, tegnap meg palacsintát... Nem vagyok normális... :)) Szép napot! Heni

Törölt felhasználó

Én is elkészítettem ezt az ételt! Ízre finom lett de sütés közben 3X kellett leönteni róla a levet és még ez után is kb. 1.5cm levet engedett! :-(((

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Én is megcsináltam ma a receptedet, isteni finon lett!GRATULÁLOK! Igaz én csak padlizsánt, sajtot és paradicsomot raktam bele, igy is tökéletes. Üdv: angyalka99

Törölt felhasználó

Fini épp eszem köszi

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Ez a recept FENSÉGES! Imádom a sült zöldségeket, különösen sajttal, és hát a f?szerek, a tojásos-tejfölös-sajtos keverék a tetején... :) Én a padlizsán helyett gombával készítettem, mert nekünk az nagyon ízlik a cukkinivel, vöröshagyma helyett pedig póréhagymát karikáztam hozzá. Nagyon sok levet engedett sütés közben, de nem estem kétségbe, leöntöttem alóla, feltettem forrni, reszeltem még bele sajtot, nyomtam bele egy duci gerezd fokhagymát, kicsit forraltam, és keményít?vel bes?rítettem: így egy isteni mártás lett bel?le, a zöldségre, a húsra, magában... szóval: köszönjük, férjem, aki nem szereti túlságosan a sült paradicsomot, szintén el volt b?völve. :)

Harmathy Ildikó

Nagyon kedves kis hozzászólás, Netti! Külön köszönet a mártás-ötletért. Ildikó

Törölt felhasználó

Nagyon-nagyon finom! A párom nagy cukkini-ellenes, de teljesen el volt ragadtatva :)

SilentOkami

Noh akkor én is beállok a sorba :) Nekem is elég sok levet eresztett, de nem kell t?le megijedni szerintem :) ízre makulátlan lett, én tettem közé darált husit is, fokhagymásan.....legközelebb meg kevesebb olaj. Köszi a receptet!! Dina.

Mosoly7

Fantasztikusan finom lett! Gyakran fogom ezután készíteni! :)

hercegno4

Nagyon tetszik a recept, ma fogom elkészíteni vacsorára! :-) Annyi változtatással, hogy a padlizsant nem szeretem ezert teszek bele gombát és nem vöröshagymát, ha nem lila hagymát. Várom az eredményt :-)

Harmathy Ildikó

Mi is várjuk, finom lett Hercegn??

hercegno4

Igen szuper lett a végeredmény!! Köszönöm szépen! :-)

Matilda21

Sziasztok! Nagyon finom lett a végeredmény, köszönöm a receptet! Sajnos a cukkini és a paradicsom hamarabb megsült, mint a padlizsán és a hagyma, szóval sütnöm kellett tovább, de így a cukkini vesztett a roppanósságából. Mivel én úgy szeretem, ha nem teljesen szétf?tt és puha, legközelebb a padlizsántól elbúcsúzom és a gomba-cukkini-paprika-paradicsom kombóval próbálkozom meg. :) Roston csirkemellel fogyasztottam el, isteni, diétás ebéd!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek