r
Nosalty Logó

Rakott zöldspárga

Gonoszka1
Rakott zöldspárga
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

726
Kalória
36.9g
Fehérje
60.6g
Szénhidrát
38.2g
Zsír
467g
Víz
152.5g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
11.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2903 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    467 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    1653 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2008 micro
Összesen 726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    152.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4183.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2153 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    242.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1867.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    1059 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1000 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    282 micro
  • β-karotin
    6613 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8030 micro
Összesen 2903 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    187 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A spárgákat alaposan megmossuk, és a fás részét levágjuk. Feldaraboljuk 2-3 cm-es darabokra. Egy lábosba tesszük a feldarabolt spárgákat, hozzátesszük a porcukrot és a citromlevet. Forrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd a vizet rögtön leöntjük róla, hogy tovább ne főjön.
  2. Egy másik lábosba teszünk 3 ek olajat. A hagymát megtisztítjuk, felvágjuk, és az olajra tesszük. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk, a hagymához tesszük, és megpároljuk.
  3. Közben a paradicsomokat is megmossuk, feldaraboljuk, és a hagymához tesszük. Együtt pároljuk további 2-3 percet, közben megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk majorannával.
  4. Rátesszük a darált húst, de vizet nem adunk hozzá, és kevergetve a levét elfőzzük. A vége felé hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. Közben a hús is megpárolódik (kb. 10 perc).
  5. Egy fazékba vizet teszünk, teszünk bele 1 ek olajat és 1 tk sót. A rizst megmossuk, és ha a víz felforrt, beletesszük a rizst. Kb 10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, leöblítjük, és a darált húshoz keverjük.
  6. Egy tűzálló tálat 2 ek olajjal kikenünk. A spárga felét beleterítjük. Erre simítjuk a rizses húst. A tejfölt enyhén megsózzuk. A fele tejfölt rákenjük. Erre tesszük a másik felét a spárgának, és rákenjük a másik felét a tejfölnek.
  7. Hideg sütőbe tesszük, és 210 fokon kb. 35-40 percig sütjük pirulásig.
  8. Forrón tálaljuk, ezt a nagyon finom, tavaszi egytálételt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Végre itt a tavasz, és a finom friss zöldségek megjelentek, a spárgával az élen. Nagyon szeretjük a spárgát, így ma ezt a nagyon finom egytálételt készítettem el ebédre.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...