Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zöldspárga

Rakott zöldspárga
Rakott zöldspárga
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre itt a tavasz, és a finom friss zöldségek megjelentek, a spárgával az élen. Nagyon szeretjük a spárgát, így ma ezt a nagyon finom egytálételt készítettem el ebédre.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgákat alaposan megmossuk, és a fás részét levágjuk. Feldaraboljuk 2-3 cm-es darabokra. Egy lábosba tesszük a feldarabolt spárgákat, hozzátesszük a porcukrot és a citromlevet. Forrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd a vizet rögtön leöntjük róla, hogy tovább ne főjön.
  2. Egy másik lábosba teszünk 3 ek olajat. A hagymát megtisztítjuk, felvágjuk, és az olajra tesszük. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk, a hagymához tesszük, és megpároljuk.
  3. Közben a paradicsomokat is megmossuk, feldaraboljuk, és a hagymához tesszük. Együtt pároljuk további 2-3 percet, közben megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk majorannával.
  4. Rátesszük a darált húst, de vizet nem adunk hozzá, és kevergetve a levét elfőzzük. A vége felé hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. Közben a hús is megpárolódik (kb. 10 perc).
  5. Egy fazékba vizet teszünk, teszünk bele 1 ek olajat és 1 tk sót. A rizst megmossuk, és ha a víz felforrt, beletesszük a rizst. Kb 10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, leöblítjük, és a darált húshoz keverjük.
  6. Egy tűzálló tálat 2 ek olajjal kikenünk. A spárga felét beleterítjük. Erre simítjuk a rizses húst. A tejfölt enyhén megsózzuk. A fele tejfölt rákenjük. Erre tesszük a másik felét a spárgának, és rákenjük a másik felét a tejfölnek.
  7. Hideg sütőbe tesszük, és 210 fokon kb. 35-40 percig sütjük pirulásig.
  8. Forrón tálaljuk, ezt a nagyon finom, tavaszi egytálételt.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 557
elküldve: 2
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált húsos rakott spárga, hússal rakott zöldspárga, tejfölös-rizse rakott spárga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

719
zöldspárga 2 csomag
porcukor 1 teáskanál
citromlé 1 citromból nyert
darált sertéshús 0.5 kg
rizs 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
zöldpaprika 1 db
paradicsom 2 db
tejföl 5 dl
fekete bors 1 kávéskanál
petrezselyem 1 csokor
majoranna 1 teáskanál
0 ízlés szerint