Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános polenta

Padlizsános polenta
Padlizsános polenta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsvéti nagy evések után könnyű ebéd.


hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet kevés sóval felforraljuk, kevergetve hozzáadjuk a kukoricadarát, pár percig főzzük, amíg magába szívja a vizet. Letakarva hagyjuk kihűlni.
  2. A hagymát felaprítjuk, 2-3 ek olívaolajon megdinszteljük. Rádobjuk a felkockázott padlizsánt, fűszerezzük, sózzuk ízlés szerint. Kissé megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét és 1-1,5 dl vizet. Elkeverjük, és fedő alatt puhára főzzük. Kevés cukrot mindenképp kell hozzáadni, mert a paradicsompüré elég savanykássá teszi az ételt.
  4. A kukoricakásából kanállal galuskákat formázunk egy olajjal kikent tepsibe, szépen elrendezzük benne, és nyakon öntjük a paradicsomos-padlizsános raguval.
  5. Reszelt sajttal megszórjuk, és megsütjük. Forrón tálaljuk.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 394
elküldve: 1
receptkönyvben: 203
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomszószos-padlizsános polenta, daragaluskák padlizsánnal és paradicsomszósszal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

trópusi fóka
trópusi fóka Fri, 2017-10-27 23:01

"Kevés cukrot mindenképp kell hozzáadni"
Miért kell?
1. Mi van akkor, ha valaki sósan-savanykásan szereti?
2. Létezik ám az édesítésnek egészséges formája is!

oreganyo
oreganyo Tue, 2011-11-08 08:31

Szervusz Nyulaska!
Tegnap megcsináltam, ötletes, ízletes, mostanában kaptam rá a kukoricadarára (valamikor a háború után ettünk, még édesen is), a padlizsán meg állandó kedvenc bármiyen formában. Forrón is jó volt csak egy kicsit meglágyult, de langyosan a maradék pillanatok alatt elfogyott.
Köszönöm a rceptet, lesz ismétlés.
Üdvözlettel: Öreganyó

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2011-11-08 13:37

Kedves Öreganyó, örülök, hogy ízlett. Én is pont most akarom elkészíteni, mert van egy kallódó padlizsánom a hűtőben. :-) Egészségetekre! Zsuzsa

528
kukoricadara 100 g
víz 3 dl
padlizsán 2 kis db
vöröshagyma 0.5 közepes fej
sűrített paradicsom 8 dkg
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
sajt 5 dkg
olívaolaj 3 ek
cukor 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek