Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Polenta kukoricaszósszal és krémsajttal

Polenta kukoricaszósszal és krémsajttal
Polenta kukoricaszósszal és krémsajttal
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem legelső polentája nem igazán nyerte el a tetszésünket, de rengeteg kukoricadarám maradt, így fel kellett találnom valamit hozzá. Ez már sikert aratott.

hozzávalók / 3 adag

A polentához

A krémhez

ajánlat

Én a fokhagymás szószba több fokhagymát tettem, mert  a férjem nagyon szereti. Javaslom, hogy ne használjuk fel az összes kukoricás szószt a sütéshez. Mikor kész a polenta, tálaláskor öntsünk rá frissen szószt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A polentához felforraljuk a vizet, a lángot mérsékelve, állandó keverés mellett hozzáöntjük a kukoricadarát. Sózzuk, hozzáadjuk a leveskockát. Kevergetve, sűrűre főzzük.
  2. Alufóliával egy magas falú, keskenyebb tepsit kibélelünk, beleöntjük a polentát, hagyjuk hűlni.
  3. A kukoricát a tejföllel és a préselt hagymával, sóval, bazsalikommal összeturmixoljuk.
  4. A polentát hosszában felszeleteljük.
  5. A legalsó szeletet megkenjük a kokuricás szósszal, majd a következő szelet alját krémsajttal, tetejét újra kukoricás szósszal, a harmadik szelet alját szintén krémsajttal. Tehát a kukoricás szószt és a krémsajtot is 2-szer használjuk.
  6. Alufóliával letakarjuk, sütőben összesütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 791
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cilantro

Mióta szakács: 2011.05.11.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

polenta másképp, polenta krémsajttal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Fri, 2011-08-12 17:43

Kedves Cilantro! Hiába no, egy kis tejföllel és fokhagymával megbolondítva jobban csúszik az étel a magyar bendőkbe! Én is nagyon szeretem a polentát, és igyekszem mindig máshogy készíteni. Ezt a verziót is kipróbálom majd. Szép napot!

419
kukoricadara 150 g
víz 1.5 l
1 ek
leveskocka 1 db
krémsajt 20 dkg
csemegekukorica 15 dkg
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
tejföl 1 ek
bazsalikom 3 levél