Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült fűszeres polentarudak

Sült fűszeres polentarudak
Sült fűszeres polentarudak
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Diakonyha receptje alapján készítettem el, nem saját recept, a fotó saját!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puliszkához elkészítjük a zöldség alaplét. Amikor felforrt, állandó kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk a kukoricadarát, kb. 8-10 perc alatt készre főzzük. A kevergetést ne hagyjuk abba, mert csomós lesz!
  2. Amikor elkészült, öntsük egy alacsony tepsibe, és hagyjuk jól kihűlni. Amikor kihűlt (1-2 óra) és megkeményedett, vágjuk vékony hasábokra.
  3. Forró kókuszolajban a polenta/puliszka hasábokat süssük szép pirosra, majd tálaljuk friss salátával. Jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 606
elküldve: 4
receptkönyvben: 176
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

csucsu48

Mióta szakács: 2012.03.19.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült polenta, fűszeres polentacsíkok, sült polentarudak

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-11-05 21:54

Nagyon jó kis polenta-verzió! Ki fogom próbálni, köszönöm a megosztást, üdv! Torma :)

540
kukoricadara 350 g
zöldség alaplé 1.5 l
fokhagyma 3 gerezd
szerecsendió 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
koriandermag 1 teáskanál
köménymag 1 teáskanál
kókuszzsír 6 ek