r
Nosalty Logó

Padlizsános csirke krumplipürés paplan alatt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Padlizsános csirke krumplipürés paplan alatt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1673.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    360 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2495 micro
Összesen 702 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128 g

Zsír

  • Összesen
    190.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6694.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1754 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    1702 mg
  • Nátrium
    2673 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1940.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1929 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1440 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    668 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1463 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5595 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9981 micro
Összesen 2804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk, és a szójaszósszal elkeverve 1 órára hűtőben pihentetjük.
  2. Közben a padlizsánt megmossuk, meghámozzuk (vagy nem, ha a héját is szeretjük), felkockázzuk és besózzuk.
  3. A vajban a szójás csirkemellet fehéredésig sütjük, aztán kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
  4. Miután a vizet elfőtte, szűrőlapáttal kiszedjük, és a karikára vágott újhagymát megpároljuk a visszamaradt vajon.
  5. A padlizsánt a sóból kinyomkodva rádobjuk, majd fedő alatt pároljuk. Fűszerezzük borssal, bazsalikommal, és ha kedvünk tartja, más zöldfűszerekkel is.
  6. Közben a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és puhára főzzük, mint a krumplipüréhez.
  7. Egy hőálló tál alját kikenünk kevés vajjal, és a kisült apró húst elterítjük benne.
  8. Ha kész a padlizsán, betakarjuk vele a húst.
  9. A tejszínt felforraljuk, és olvadásig elkeverünk benne 5 dkg sima és 5 dkg füstölt sajtot, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Ezt a keveréket ráöntjük a húsos padlizsánra.
  10. A puhára főtt krumpli levét leöntjük, hozzáadunk 5 dkg vajat, és robotgéppel a tejet folyamatosan hozzáöntve habosra kavarjuk. Szerecsendiót reszelünk rá.
  11. A krémes krumplipürét elterítjük az előző rétegeken, és megszórjuk 5 dkg reszelt sajttal.
  12. Addig sütjük, amíg aranybarnán ráolvad a sajt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3710
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános csirke krumplipürés paplan alatt
Tomatotree 262 recept

Padlizsán-rajongás van! Már jó ideje! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...