r
Nosalty Logó

Cukkinis-padlizsános csirkerakottas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
emóció
Cukkinis-padlizsános csirkerakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1347 micro
Összesen 536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    147.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3535.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1829 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2071 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    5387 micro
Összesen 2144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    329 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst befűszerezzük, amíg a zöldségeket előkészítjük.
  2. A padlizsánt meghámozzuk, és besózzuk. Felhasználáskor leöblítjük, és papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.
  3. A cukkinit, paradicsomot (héjával együtt) karikára vágjuk. A krumplit és a hagymát megtisztítjuk, és szintén karikázzuk. A cukkinit külön besózzuk, és kicsit állni hagyjuk.
  4. Egy magas falú tepsibe (lasagne sütőbe) teszünk kb. 2 kanál olajat, majd erre rétegezzük rá a hozzávalókat: krumpli (fele), padlizsán (összes), paradicsom (fele), hagyma (fele), cukkini (fele), hús (összes), hagyma, paradicsom, krumpli, cukkini. A krumplit rétegenként meg lehet sózni, a fokhagymát összezúzva a húsra tesszük.
  5. Kevés vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarva (előmelegített sütőben) lassan sütjük kb. 1 órát. Ha megpuhult a krumpli és a hús is (villával ellenőrizzük), levesszük a fóliát, és még egy fél órára visszatoljuk a sütőbe, hogy a leve elpárologjon, és szépen megpiruljon a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3592
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinis-padlizsános csirkerakottas
emóció 14 recept

Ez a recept itthon meglévő hozzávalókból született. Nem volt időm sokat állni a konyhában, ezért gyorsan 'összedobtam', és mehetett is a sütőbe. A 13 hónaposom is jó étvággyal tömte a kis szájába! A fűszerkeverék ízfokozó nélküli volt, ezért bababarátnak is mondható ez a fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...