Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fajita crunchwrap - csirkés változat

Fajita crunchwrap - csirkés változat
Fajita crunchwrap - csirkés változat
80 perc / előkészület: 15 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újdonságra vágytunk, valami olyasmire, amit eddig nem ettünk még itthon. Nagy adagot készítettem, ettől függetlenül gyorsan elfogyott.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát, paprikákat és a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Majd egy tepsibe borítjuk az egészet, fűszerezzük (só, bors, fűszerpaprika), meglocsoljuk olívaolajjal, és az egészet betoljuk a sütőbe 25 percre sülni, 200 fokon, hőlégkeveréssel.
  2. Amíg a hozzávalók a sütőben vannak (10 perc után kicsit megforgatjuk őket egy nagyobb kanállal) , egy másik tepsit vajjal kikenünk, majd a tortillalapokat szépen egymás mellé illesztjük benne. (Kibéleljük körben velük a tepsit, úgy, hogy a tortillalapok fedjék is egymást, ne legyen hézag közöttük, valamint hogy a lapok fele kilógjon a tepsiből). Közben a sajtot lereszeljük.
  3. 25 perc elteltével kivesszük a sütőből a kicsit pirult, átpuhult hozzávalókat, és a tortillát elkezdjük megtölteni rétegezve. Alsó réteg: cheddar sajt, mehet gazdagon, ki hogy szereti. Erre halmozunk a zöldséges csirkealapból, majd újabb réteg sajt, és így tovább. Ebből a mennyiségből nekem 2 csirkés rétegre futotta, a legtetejére kerül az utolsó adag sajt.
  4. A közepére teszünk egy tortillalapot, majd erre hajtogatjuk rá a többit, szépen körbe az egészet, itt sem szabad a lapok között hézagnak lennie, erre ügyeljünk. Ha ezzel megvagyunk, egy sütőpapírral lefedjük, és erre helyezünk még egy ugyanolyan nagyságú tepsit, ami azért szükséges, hogy sütés közben a lapok ne kunkorodjanak felfelé, egyben maradjon az ételünk.
  5. 180 fokra beállított sütőbe helyezzük az ételt, és 40 percig hőlégkeverésen sütjük. Tálalás előtt kifordítjuk a tepsiből (ne forrón, mert akkor szétesik). Fokhagymás tejföllel tálaljuk (a szósz szabadon választható, nekünk ezzel passzol). Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x4 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 831
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ryn

Mióta szakács: 2016.07.17.
20 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tortillában sült csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

812
tortilla lap 8 db
csirkemell filé 600 g
piros kaliforniai paprika 3 közepes db
sárga kaliforniai paprika 3 db
cheddar sajt 600 g
fűszerpaprika 3 teáskanál
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 nagy db
olívaolaj 2 ek
fűszervaj 1 ek