r
Nosalty Logó

Padlizsán krumplival - punjabi vegetáriánus recept

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Padlizsán krumplival - punjabi vegetáriánus recept
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 148 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3175.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    2384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1865 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 589 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    743 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a megpucolt krumplit. Felkockázzuk a megmosott padlizsánt is. Forró olajban megsütjük őket, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges olajat.
  2. A serpenyőben kb. 2 ek olajat melegítünk, és beleszórjuk a római köményt, kipattogtatjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, lereszelt gyömbért , sót, kurkumát, garam masalat, chilit, koriandert, és addig pirítjuk, míg a hagymánk szép aranybarna lesz.
  3. Ezúton hozzáadjuk a megmosott, felkockázott paradicsomokat és kb. 2 ek vizet. Addig főzzük lassú tűzön, amíg egy egynemű pasztát nem kapunk. Az elfőtt vizet esetlegesen pótolhatjuk.
  4. Hozzákeverjük a krumplit és a padlizsánt az elkészült alapunkhoz. Ízlés szerint sózhatjuk, ha túl savanyú a paradicsomunk, egy pici mézzel vagy barna cukorral kiegyenlíthetjük az ízét.
  5. Tálalás előtt még forrón egy kanál vajat elkeverünk benne, és megszórjuk friss korianderrel . A legfinomabb friss Naan-al (indiai lepény kenyér) és joghurttal.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3147
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsán krumplival - punjabi vegetáriánus recept
Szimran 144 recept

Nagyszerű vegetáriánus főétel. Rizzsel vagy indiai lepénykenyérrel fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!