r
Nosalty Logó

Hagymás zöldbab

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
giuliettalupa
Hagymás zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 390 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 58 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 97 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    1503 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2542 micro
Összesen 390 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 58 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, darabolt, nyers (vagy mirelit) zöldbabot sós, forró vízbe tesszük, és kb. 10 perc alatt előfőzzük. Amennyiben kissé "öregebb" babról van szó, a főzési idő lehet hosszabb, de ne főzzük szét a babot.
  2. Amíg fő a bab, a lila hagymát szeleteljük fel, a bacont vágjuk apró kockákra.
  3. Egy nagy serpenyőbe (pl. wok) tegyük az olajat, dobjuk rá a bacont, mikor kissé kezd pirulni, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, sózzuk, és meglocsoljuk egy kis balzsamecettel.
  4. Eközben leszűrjük a babot, és rádobjuk a hagymás baconre, ráreszeljük a fokhagymát, és jól átforgatjuk, kb. 10 percig hagyjuk együtt pirulni.
  5. Végezetül rászórunk egy kevés frissen darált borsot, ha kell még, sózzuk, és levesszük a tűzről. Kevés tejföllel tálalhatjuk (ez utóbbi opcionális).
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1843
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 20.

Ajánló

Önálló fogásként (pl. könnyű vacsora) is megállja a helyét, hiszen a hüvelyesek sok fehérjét tartalmaznak, tápanyagban gazdagok. Kevés tejföllel, citrommal ízesíthetjük még, halak, szárnyasok mellé köretként is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás zöldbab
giuliettalupa 82 recept

Könnyű nyári étel, egyik legnagyobb előnye -  azon kívül, hogy finom - gyorsan elkészíthető. A zöldbabot hüvelyes cukorborsóval is helyettesíthetjük. (Ez esetben azonban csak friss zöldséggel készítsük, és hagyjuk el az előfőzést!)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek