r
Nosalty Logó

Tonhalas penne olívabogyóval

NS
Tonhalas penne olívabogyóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

982
Kalória
52.8g
Fehérje
133.1g
Szénhidrát
25.6g
Zsír
211.9g
Víz
68.3g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 982 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5887 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2709.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    211.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    16674 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 982 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    316.8 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16257.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    979 mg
  • Kálcium
    2167 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    830 mg
  • Foszfor
    4238 mg
  • Nátrium
    7943 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    798.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1168 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    1129 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    129 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2500 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2355 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    100044 micro
  • Lut-zea
    1373 micro
Összesen 5887 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3872 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. Főzzük meg a tésztát a használati útmutatás szerint, szűrjük le, és öntsük vissza a fazékba, amiben főtt.
  2. Szűrjük le az olívabogyót, a tonhalat, és tegyük hozzá a tésztához.
  3. Öntsük hozzá aparadicsomszószt, és keverjük össze az egészet. Vigyázzunk hogy ne törjük túlságosan össze az amúgy is apró tonhaldarabkákat.
  4. Vajazzunk ki egy jénai tálat, és burítsuk bele a tésztát. Egyengessük el a tálban, és szórjuk a sajtot a tetejére.
  5. Süssük meg. Melegen is, hidegen is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szinte minden hónapban elkészítem ezt a nagyon gyorsan összeállítható tésztát. Ha nincs sok időm főzni, mindig előkerül ez a gyorsan elkészíthető recept.

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Autentikus koronázási csirke

Angliában járva nincs olyan hipermarket, de még sarki kisbolt sem, ahol ne jönne velünk szembe a koronázási csirke valamilyen formában. Ezt az ikonikus fogást II. Erzsébet királynő ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...