Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ossobuco Éva házias konyhájából

Ossobuco Éva házias konyhájából
Ossobuco Éva házias konyhájából
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az omlós hús, szaft, ami képződik az edény alján és a zöldségek fűszeres-boros íze. Egy nagyon finom gasztronómiai élményt nyújt. A gremolata csak fokozza az ízeket, amivel a hús tetejét megszórjuk, mert nagyon üde, friss ízt kapunk általa.

Ossobuco az olasz konyha egyik klasszikus étele, milánói konyha specialitása. Ahány ház annyi szokás, de azért van egy kötelező alapja. Én is ezt választottam, miután több receptet áttanulmányoztam, kicsit a saját ízlésemre formálva.

hozzávalók / 2 adag

Ossobuco

Gremolata

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kockaformára fölaprítjuk, a többi zöldséget tetszőlegesen földaraboljuk.
  2. A borjúlábszárszelet széleit egy-két helyen bevagdaljuk, majd sóval és őrölt borssal ízlésünknek megfelelően meghintjük. A húsokat beleforgatjuk a lisztbe.
  3. Közben fölmelegítjük egy megfelelő edényben az olívaolajat és a vajat. A hússzeleteket beletesszük, minden oldalát kb. 3 percig sütjük.
  4. Tányérra félretesszük a hússzeleteket, és a maradék olajban pár percig megpároljuk a zöldségeket, a rozmaringot és a paradicsompürét is hozzáadjuk, jól összekeverjük, és fölöntjük a borral, pár pillanatig hagyjuk főni vele.
  5. A hússzeleteket is a zöldségekhez tesszük. Fölöntjük a folyadékkal, belemorzsoljuk a leveskockát, egy födővel letakarjuk, és forrás után alacsony hőfokon készre főzzük.
  6. Nekem 1 óra 40 percig tartott, de a hússzeletek vastagságától is függ.
  7. Elkészítjük a gremolatat: a citrom héját lereszeljük, a fokhagymát és petrezselymet apróra fölvágjuk. Tálaláskor a hússzeletek tetejét megszórjuk vele.
  8. Köretnek én ossobucoval együtt főtt zöldségeket és risotto alla milanese-t kínáltam hozzá. jó étvágyat
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 184
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
153 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

párolt borjú

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Tue, 2018-10-16 16:12

Kapható Magyarországon is borjúlábszár szeletelve vagy igénynek megfelelően felvágják minden Interspar üzletben.Én ünnepi alkalmakra készítem/nem olcsó/,ezekből a hozzávalókból csinálom azzal a külömbséggel,hogy a hús elősütése után mindent bepakolok egy vaslábasba,lefedem,betolom a sütőbe 170 fokra és 2 órát rá sem nézek,majd mikor kiveszem kész a szaftos finomság.

Lacos52
Lacos52 Sun, 2018-10-14 17:36

Nagyon jó recept, a gondom a kiinduló anyaggal van, vagyis a lábszár szelettel. Ez egy olyan áru, amit Magyarországon nem nagyon tudsz megkapni, így viszont bár szuper a leírás, nem olyan, mint az eredeti. Megpróbálom ide linkelni, hogy is néz ki az a "lábszárszelet" eredetiben. Ebben mint látjuk benne van egy darab velőscsont, aminek azízét semmivel nem tudod helyettesíteni. Legközelebb tán a szomszédban kapható "Beinscheibe" név alatt. Az "ossabucco" egyébként olasz szó, jelentése: csontlyuk :) https://www.google.hu/search?q=beinscheibe+rind&tbm=isch&tbo=u&source=un...

gabident
gabident Tue, 2018-10-09 11:25

Kedves Éva ! Nagy kedvencem az osso bucco, ki fogom próbálni a gremolátával ! A recept tökéletes

739
borjúlábszár 600 g
zeller 50 g
halványító zeller 1 közepes szár
sárgarépa 150 g
paradicsom 3 közepes db
sűrített paradicsom 1 ek
vöröshagyma 1 kis fej
póréhagyma 70 g
finomliszt 5 evőkanál
olívaolaj 3 ek
vaj 20 g
fehérbor 150 ml
víz 300 ml
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
citromhéj 0.5 citromból nyert