r
Nosalty Logó

Borjú steak gombás pecsenyelével és zsemlegombóccal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Borjú steak gombás pecsenyelével és zsemlegombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 820 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3276 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1535.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1038 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 820 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    352.2 g

Zsír

  • Összesen
    180.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6143.7 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    4150 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    2020.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    176 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    1512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 3276 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst lehártyázzuk, megtisztítjuk, majd 2,5 centis szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy felhevített serpenyőben kevés olajon (ha lehetséges szőlőmagolajon) mindkét oldalát kérgesre sütjük, oldalanként kb. 2-2 percig.
  2. Pihenni hagyjuk és közben egy másik serpenyőben a szeletekre vágott vegyes gombát megpároljuk. A visszamaradt pecsenyelébe, amelyben a hús sült, visszatesszük a megpárolt gombát és fokhagymával fűszerezzük.
  3. A tejszín feléből és a lisztből, kevés vízzel habarást készítünk és a gombákra öntjük. Összeforraljuk, hozzáadjuk a maradék tejszínt, majd megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel. Zsemlegombóccal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 1660
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borjú steak gombás pecsenyelével és zsemlegombóccal
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...