Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szerecsendiós borjúkorongok kelbimbóval

Szerecsendiós borjúkorongok kelbimbóval
Szerecsendiós borjúkorongok kelbimbóval
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A husi nagyon különleges ízű lett, a kelbimbóval együtt pedig különösen finom vacsora lett belőle. Bátran ajánlom a kísérletező kedvűeknek (is)!:)

hozzávalók / 2 adag

A húskorongokhoz

A kelbimbóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát cikelyeire szedjük és meghámozzuk, összetörjük. Ráöntjük az olívaolajat, és a borssal együtt összekavarjuk.
  2. Hagyjuk az ízeket összeérni, míg a kelbimbókat megpucoljuk (levágjuk a torzsa részét, és az utolsó 2-3 levelét leszedjük). Egy hőálló tálba rakjuk a megtisztított kelbimbókat, megsózzuk, ráöntjük a fokhagymás olajat a fokhagymadarabokkal együtt, és aláöntünk 1 dl vizet. Letakarjuk alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig pároljuk, majd leszedjük az alufóliát, és további 10 percig pirítjuk.
  3. Amíg a kelbimbó sül, addig a húshoz összekeverünk minden hozzávalót, és korongokat formálva belőle, felforrósított serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül) kb. 6-8 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 793
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lila Kancsó

Mióta szakács: 2012.10.27.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borjútallér, fokhagymás kelbimbóval, húspogácsa borjúhúsból, kelbimbós borjúkorong

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rontó
Rontó / Rontó Thu, 2014-01-30 20:40

fagyasztottat találtam most csak, de nem is bánom, mert iszonyú időrabló egyenként leszedegetni a külső leveleket, levágni az alját és még kicsit be is szoktam áztatni, hogy tuti ne maradjon koszos.

Rontó
Rontó / Rontó Thu, 2014-01-30 19:39

Megcsináltam. A hús isteni lett, bár bevallom, hogy nem borjú, hanem marha húsból csináltam... de így is fantasztikus volt a szerecsendióval, a kelbimbó is ment hozzá, bár az nekem túl fokhagymás lett és elég nagy leve lett, de összességében az egész nagyon jó recept! A húst egész biztos megcsinálom még, a kelbimbó nagyon passzol hozzá, de azt máshogy fogom szerintem, így kicsit macerás és túl olajos, fokhagymás nekem.

LilaKancso
Lila Kancsó / LilaKancso Thu, 2014-01-30 20:05

Szia!
Örülök neki, hogy ízlett! :)
A kelbimbóval kísérletezz, szerintem nagyon kreatívan fel lehet használni. Nem használjuk ki egyébként sem eléggé jól ezt a zöldséget, pedig megérdemelné :)

546
borjúhús 500 g
szerecsendió 2 tk
kurkuma 1 kk
bors 1 kk
2 tk
kelbimbó 250 g
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 0.5 dl
bors 1 tk
0 ízlés szerint
víz 1 dl