Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Osso buco alla milanese

Osso buco alla milanese
Osso buco alla milanese
175 perc / előkészület: 30 perc főzés: 140 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a borjú nálunk nagyon drága, és nem is lehet kapni üzletben lábszárat, csak marhát, ezért abból készítettem el ezt a remek olasz ételt. Van különbség, gondolom, mert a marhának már karakteresebb íze van, de így is azt gondolom, hogy van olyan jóízű, mint a borjúból készült volna. Ráadásul megfizethető áron.

hozzávalók / 2 adag

Raguhoz

Gremolata

Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

Raguhoz:

  1. A lábszárszeleteket megmossuk, és a velőt besózzuk mindkét oldalról. Erre azért van szükség, mert így főzés közben nem esik ki a csontból a velő. Szárazra töröljük a húst, és félretesszük.
  2. A sárgarépát és a zellerszárat meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymagerezdet megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk, és a leveleket felaprítjuk.
  4. Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hússzeleteket mindkét oldalán megpirítjuk benne. A sárgarépa, a zellerszár és a vöröshagyma felét hozzáadjuk a húshoz. Hozzáadjuk a fokhagymát,a kakukkfüvet és az aprított petrezselymet. A paradicsomkockák felét a húsleves felével egy tálkában összekeverjük. A paradicsomos levest sózzuk, borsozzuk, majd a húshoz adjuk.
  5. A marhahúst lefedve alacsony hőfokon puhára főzzük (kb. 1 óra). A maradék zöldséget és a levest hozzáadjuk. Lefedve tovább főzzük. Ha a hús könnyedén leolvad a csontról, akkor van kész.

Gremolata

  1. A gremolátához összekeverjük a fél csokor petrezselymet és a reszelt citromhéjat. Belekeverjük a felaprított fokhagymát. A kész zöldséges ragura tesszük a húst, és a zöldbabbal meg a gremolatával, parmezánforgáccsal megszórva azon forrón tálaljuk.

Fagiolini trifolati ( vajas fűszeres zöldbab)

  1. A megtisztított babot 12 perc alatt félkeményre főzzük, de ha mirelitet használunk, akkor fedő alatt pároljuk meg félkeményre 5 perc alatt. A vöröshagymát fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Olvasztott vajban enyhén megpároljuk, és hozzáadjuk a babot.
  2. Sózzuk borsozzuk, majd 5 percig pároljuk. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és a reszelt parmezánnal.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 121
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Borjúlábszár milánói módra, paradicsomos marhasült, marhalábszár zöldbabbal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

761
marhalábszár 40 dkg
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
paradicsom 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 4 ek
vaj 2 ek
kakukkfű 2 kk
1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
babérlevél 1 db
marha alaplé 250 ml
fokhagyma 1 gerezd
citromhéj 1 citromból nyert
petrezselyem 1 csokor
zöldbab 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
vaj 5 g
petrezselyem 1 csokor
parmezán sajt 30 g
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint