r
Nosalty Logó

Zsidó marhaszegy omlósan és szaftosan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús pácolása

sütés

Összesen 429 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús pácolása

sütés

Összesen 3438 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús pácolása

sütés

Összesen 99 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    930 micro
  • β-karotin
    2409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3171 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 429 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    338.8 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    915 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8023.1 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    497 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    3611 mg
  • Nátrium
    2783 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2232.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1914 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    1431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7442 micro
  • β-karotin
    19269 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    25365 micro
  • Lut-zea
    959 micro
Összesen 3438 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    214 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    729 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 99 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hús pácolása

sütés

Elkészítés

hús pácolása

  1. A pác hozzávalóit egy tálban csomómentesre kikeverjük.
  2. A húsról lefejtjük a faggyút, ha van rajta, majd mindkét oldalát bekenjük a paradicsomos páccal. 1-2 éjszakára hűtőbe tesszük pihentetni, ezalatt összeérnek az ízek, és picit "érleljük" is a marhát.

sütés

  1. A pihentetett marhát a hűtőből elővesszük, majd egy nagy serpenyőben kevés olajon mind a két oldalát picit lepirítjuk. Ezután a húst áttesszük egy nagy sütőedénybe, és alaposan megsózzuk-borsozzuk.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, és rusztikusan feldaraboljuk. Nem kell nagyon apróra, mert így is - úgy is nagyon puhára fognak főni.
  3. A hús köré szórjuk a répákat, a burgonyákat, a hagymákat és fokhagymákat, majd leborítjuk az aprított paradicsommal, és meglocsoljuk a vörösborral, valamint az alaplével.
  4. Szórunk rá jó adag borókabogyót és néhány babérlevelet is. 170 fokos sütőben lefedve sütjük 3,5 órán keresztül, majd fedetlenül további egy órát.
  5. A kész húst kivesszük a zöldségek közül (a folyadék nagy része ekkorra elpárolgott), hagyjuk picit pihenni, majd felszeleteljük.
  6. A szegyszeleteket tálalhatjuk a főtt zöldségekkel, vagy azokat le is turmixohatjuk, így szuper ízes "vadasmártás-szerű" szószt kapva.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 250 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 157
  • Össznézettség: 1074
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 01.

Receptkategóriák

Zsidó marhaszegy omlósan és szaftosan
Rosanics Petra 170 recept

A marhaszegy nálunk kevésbé elterjedt marhahúsféle, aminek fő oka, hogy nálunk "mást vágnak" a marhából, mint például az USA-ban, ahol a szegy a déli államok kedvenc húsa. Ez a marhaszegy recept azonban most nem az amerikai BBQ-jegyében készült, hanem zsidó módra, hiszen a szegy a zsidó konyhában is nagyon kedvelt alapanyag. Ahhoz, hogy a kész sült egyszerre legyen omlós és szaftos, fontos, hogy 1-2 éjszakára bepácoljuk, és hogy alacsonyabb hőfokon, jó hosszan süssük. Hagyományosan darabolt zöldségekkel sütik együtt, amiből akár egy elképesztő ízes szószt is turmixolhatunk a kész szegyszeletek mellé - így tettünk most mi is.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

hús pácolása

sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek