Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ormánsági töltött dagadó

Ormánsági töltött dagadó
Ormánsági töltött dagadó
160 perc / előkészület: 40 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon régi recept, régen sokszor el is készítettem, de valahogy feledésbe merült. Most véletlenül rátaláltam, és már nem is kellett gondolkodnom tovább a vasárnapi ebéden. A siker most sem maradt el!

Burgonyapürével tálaltam.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Előfordult, hogy két db főtt tojást a töltelékbe kockáztam, nagyon mutatós!

Köretnek - ízlés szerint - bármit készíthettek hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésdagadót sóval bedörzsöljük, állni hagyjuk. A zsemléket megáztatjuk, a májat, füstölt tarját ledaráljuk.
  2. A hagymát, a petrezselymet, a zúzott fokhagymát 2 ek olajon ledinszteljük. A zsemléket kinyomkodjuk.
  3. A darált májat és füstölt tarját egy keverőtálba tesszük. Hozzámorzsoljuk a zsemléket.
  4. Beleöntjük a ledinsztelt hagymás keveréket, a tojást, a paradicsompürét, a törtpaprikát, és fűszerezzük.
  5. A tölteléket a felszúrt dagadóba töltjük, a nyílást hústűvel összetűzzük.
  6. Tepsibe helyezzük, 1 ek olajat és fél pohár vizet öntünk alá. A vöröshagyma másik felét, 3-4 gerezd fokhagymát, a zöldpaprikát a hús köré szeleteljük.
  7. Fóliával letakarjuk, sütőben másfél óráig sütjük, ha szükséges a vizet pótoljuk.
  8. Majd levesszük a fóliát, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
  9. A megsült dagadót néhány percig pihentetjük, ujjnyi vastagra szeleteljük, a szaftjával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 24 967
elküldve: 2
receptkönyvben: 183
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Atkins diéta, AB0 diéta – B vércsoport
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sertésmájjal töltött dagadó, tarjával töltött dagadó, töltött dagadó paprikásan

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2016-11-07 07:46

Kedves Nosalty.hu!
Szívből köszönöm! Azt is,hogy annak ellenére visszatértek hozzám,hogy mostanában nagyon keveset vagyok itt.Sajnos eü.problémák miatt egy" kicsit megcsúsztam" a receptek felrakásával,de hamarosan ismét jelentkezem.Szeretettel üdvözöllek benneteket: Olaszné Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-01-16 11:41

Kedves Évám !
Nekünk nagyon elnyerte a tetszésünket, finom volt .
Köszönöm, jó munkát az elkészítéséhez ! Puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-01-15 14:24

Kedves Anci!

Ez felséges, látványnak is, hát még enni:-)))
Köszönöm, mentve, el szeretném készíteni! :-))
Szép vasárnap délutánt kívánok!
Éva-Anyóca

981
sertésdagadó 1 kg
zsemle 2 db
füstölt-főtt tarja 15 dkg
sertésmáj 20 dkg
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 0.5 csokor
fokhagyma 4 gerezd
zöldpaprika 1 közepes db
tojás 1 db
sűrített paradicsom 0.5 ek
fűszerpaprika 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint