Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött dagadó 3.

Töltött dagadó 3.
Töltött dagadó 3.
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor legelőször akartam elkészíteni ez a receptet, még nem tudtam, hogy a nyúja hivatalos neve a dagadó. Azóta már megtanultam ;-).
Igazán másnap tudjuk tálalni, mert hidegen lehet nagyon szépen szeletelni.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dagadót óvatosan felszúrjuk (ezt a hentes is elvégzi nekünk), és besózzuk.
  2. A zsemléket hideg vízbe áztatjuk.
  3. A fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, a petrezselyem zöldjével együtt.
  4. A darált húshoz hozzáadjuk az alaposan kifacsart zsemlét, a tojást, a fokhagymát és petrezselyem zöldjét. Sóval, pirospaprikával és őrölt borssal ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk.
  5. A tölteléket a dagadó üregébe töltjük, majd a végét hústűvel összetűzzük, vagy összevarjuk.
  6. A tepsibe kevés vizet öntünk, és alufóliával letakarva kb. 1 óráig sütjük.
  7. Levesszük róla az alufóliát, és megpirítjuk a tetejét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 48 065
elküldve: 2
receptkönyvben: 221
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: szilveszter
adag: 8 főre

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-18 10:11

Nekem izlet!

586
sertésdagadó 80 dkg
darált sertéshús 300 g
zsemle 2 db
tojás 1 db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor