r
Nosalty Logó

Mustáros csirkecomb mézzel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kristyán Fanni
Mustáros csirkecomb mézzel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3716 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 619 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.6 g

Zsír

  • Összesen
    249.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4800.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2447 mg
  • Nátrium
    1558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1088.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1444 micro
Összesen 3716 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 118 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat mossuk át, ha kell, távolítsuk el a bőrt, majd törölgessük át őket papírtörlővel.
  2. Fektessük őket egy tepsibe vagy sütőtálba, és sózzuk-borsozzuk mindkét oldalt jó alaposan.
  3. Ezután egy kis tálkában keverjük össze a két mustárt, a mézet és a fűszereket.
  4. Egy konyhai ecset segítségével kenjük be a csirkecombok külsejét a szósszal vastagon, minden oldalon. Nem baj, ha marad a szószból, a sütőből kivéve megkenhetjük vele többször is a csirkecombokat.
  5. Előmelegített 200 fokos sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Az idő függ attól, hogy milyen a sütőnk, és hogy hányszor vesszük ki a combokat megkenni a mártással (minél többször, annál ízletesebb lesz a végeredmény). A combok akkor készültek el, amikor szépen megpirul a tetejük!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 129
  • Össznézettség: 4298
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mustáros csirkecomb mézzel
Kristyán Fanni 89 recept

A csirkecomb egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell sokat bajlódni az elkészítésével. Aki a bőrével kedveli a combot, annak még csak le sem kell húznia a húsról! A tepsire fektetve, befűszerezve, és az elkészített szaftos páccal átkenve biztosak lehetünk abban, hogy cuppogva kerül majd le minden falat a csontról.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek