r
Nosalty Logó

Töltött dagadó Andi konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Andi80_
Töltött dagadó Andi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 948 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2847 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 300 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1146 micro
Összesen 948 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    258.7 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4573.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    3570 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    743 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2289 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3437 micro
Összesen 2847 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót alaposan megtisztítjuk, és felszúrjuk.
  2. 2 db tojást keményre főzünk, majd a héj eltávolítása után apróra vágjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk. A megmosott és kicsit lecsöpögtetett petrezselyemlevelet apróra vágjuk.
  3. Egy tálba rakjuk a kicsavart kenyeret, az összevágott tojásokat, a nyers tojásokat, a zöldlevelet, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. (Nekem túl lágy lett, ezért még tettem bele 2 ek zsemlemorzsát is.)
  4. A dagadót megtöltjük a töltelékkel, és a lyukat bevarrjuk, meghintjük 1 kk sóval. Érdemes kevésbé megtömni, mert a töltelék még dagad sütés közben, így könnyen kirepedhet a hús.
  5. Egy közepes méretű tepsit kikenünk 2 ek zsírral, és belefektetjük a töltött húst, majd azt is lekenjük 1 ek zsírral.
  6. Melléöntünk 1,5 dl vizet, lefedjük alufóliával.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon alul-felül sütéssel 1 órát puhítjuk, majd a fóliát levéve kb. 30 percet pirítjuk. Közben párszor meglocsoljuk a szaftjával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×20
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 98
  • 7 napos nézettség: 533
  • Össznézettség: 186638
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 02.

Ajánló

Ha megsült, érdemes hagyni teljesen kihűlni, és szépen szeletelhető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött dagadó Andi konyhájából
Andi80_ 380 recept

Elkészült életem első töltött dagadója. Kicsit félve, de nagy izgalommal és kíváncsisággal vágtam bele. Nem volt nagy a hús, ezért kevéske tölteléket állítottam össze, amibe most darált hús nem került. Mivel egyben vásároltuk a dagadót, Páromnak jutott a nemes feladat, hogy felszúrja :-) Sajnos sütés közben történt egy kis baleset, egy pici részen kirepedt és kikukucskált a töltelék, de ez természetesen az ízén nem igazán változtatott.

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Nekem mindig kireped, mert szeretem benne a sok tölteléket és még mellé is szoktam tenni, mert a családom külön is szereti a tölteléket. Lakatos A.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek