r
Nosalty Logó

Töltött dagadó Helga konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Helga1
Töltött dagadó Helga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 780 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 7800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    1186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 780 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    223.7 g

Zsír

  • Összesen
    658.9 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14987.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1190 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    11858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1457.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    1262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2377 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4788 micro
Összesen 7800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

  1. A dagadóba késünk és kezünk segítségével lyukat készítünk.
  2. A hagymákat apróra vágjuk, és zsíron megpirítjuk.
  3. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Összekeverjük a tojásokkal, apróra vágott petrezselyemmel, fűszerekkel, hagymával.
  4. Egy magas falú sütőedényt kizsírozunk.
  5. A dagadó belsejébe töltjük a tölteléket. Hústűvel összetűzzük a nyílást. Körbe megsózzuk, tetejére köményt szórunk, kevés vizet öntünk alá, belehelyezzük az edénybe, és lefedjük.
  6. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 13909
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hidegen majonézes salátákkal is tálalhatjuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...