r
Nosalty Logó

Minden jóval töltött sertésdagadó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Minden jóval töltött sertésdagadó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 2419 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 9673 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 349 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    230.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    886 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 2419 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.9 g

Zsír

  • Összesen
    923 g
  • Telített zsírsav
    333 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1015 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3380.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    1650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1366.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3742 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    838 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3545 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2348 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    3249 micro
Összesen 9673 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 349 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertésdagadót hosszú, éles pengéjű késsel felszúrjuk. Aki ezt a műveletet nem meri bevállalni, a hentest kérje meg erre. Szívesen meg fogja tenni
  2. A tejbe beáztatjuk a zsemléket, és ha teljesen péppé áztak, kifacsarjuk belőle a felesleges tejet. Félretesszük. A vöröshagymát felaprítjuk, két gerezd fokhagymát összezúzunk. A májat és a gombát tisztítás után nagyobb darabokra vágjuk, a főtt tojásokat felkockázzuk.
  3. Egy evőkanál zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzátesszük a fokhagymát, a májat. Kevergetve 5-6 percig sütögetjük, majd hozzátesszük a darabolt gombát, pár perc alatt összesütjük.
  4. Egy méretes tálba tesszük a beáztatott zsemlét, és összedolgozzuk az összesütött hagymás-májas-gombávál, a nyers tojással, a felkockázott főtt tojással, a vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Ételízesítővel bedörzsöljük a felszúrt hús belsejét. Ezután beletesszük a tölteléket. Arra ügyeljük, hogy laza legyen, ne tömjük túl feszesre húst, mert sülés közben felrepedhet. Hústűvel összetűzzük a nyílást.
  6. Egy méretes tepsit bőven kizsírozunk, és belefektetjük a töltött húst. Melléöntjük a vizet, és beleszórunk két gerezd darabolt fokhagymát. A húst körbekenjük olvasztott zsírral, megszórjuk ételízesítővel. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített 190 C-os sütőbe tesszük.
  7. Kb. egy óra elteltével levesszük a fóliát, és pecsenyelével öntözgetve sütjük még 30-40 percet.
  8. Ha a teteje szép pirosra sült, kivesszük a sütőből. Tálra vagy deszkára tesszük, és langyosra hűtjük. Szeletelve, tetszőleges körettel és savanyúsággal tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 2310
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 01.

Ajánló

A tepsiben keletkezett ízletes pecsenyezsírt kis edénykébe ki lehet önteni és kihűteni. Zsíros kenyérként fogyasztva paradicsommal, paprikával, hagymával kitűnő lakoma lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden jóval töltött sertésdagadó
Lizinka_ 588 recept

A töltött dagadó visszatérő kedvenc ételünk, amit havonta egyszer biztos elkészítek. Többféle töltelékkel szoktam sütni. Most barátnőmtől kapott recept alapján dolgoztam. Nagyon jóra sikerült!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek