Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ördöglángos ahogy kulcsarpisti készíti

Ördöglángos ahogy kulcsarpisti készíti
Ördöglángos ahogy kulcsarpisti készíti
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor kb. 20 éve váratlanul érkeztek hozzánk vendégek. Volt a hűtőben sertés- és pulykapörkölt is, de külön-külön nem lett volna elég mindenkinek. De mivel éppen mackót készítettem magamnak, jött a mentő ötlet. Összeborítottam a pöriket, ráfűszereztem, kis csípős ízzel,megvadítottam, mivel szeretik a tüzes ízeket. Az egészet a mackóra tálaltam. Összecsaptam egy kis salátát tejfölös szósszal. Azóta már találkoztam vele más néven, mint ördöglángos, de ezt a nevet akkor ragasztották rá a többiek: pokoltüze. Nem mondanám, hogy én találtam ki, mert nem ez a lényeg, hanem az, hogy pokolian finom összeállítás. Mindig ezt kell készítenem, mikor jönnek a cimborák.

hozzávalók / 10 adag

Tócsnihoz

Raguhoz

Salátához

Dresszinghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a salátát. Egész egyszerűen mindent julienre (vékony gyufaszál vastagságúra) vágunk. A paradicsomot apró kockára daraboljuk. Kissé sózzuk, picit borsozzuk. Ez valójában egy kevert saláta. A szószt, ami szintén tetszés szerint változtatható, szintén elkészítjük, hogy az ízek összeérjenek a hűtőben. De nem keverjük össze a salátával.
  2. Ezután elkészítjük a ragunkat. Először is a hagymát aprítjuk, sózzuk, zsiradékban dinszteljük, miközben a paradicsomot és a paprikát szintén összevágjuk, és hozzáadjuk a hagymához. Fűszerezzük, majd kevés vízzel felöntjük.
  3. Továbbá felcsíkozzuk, azaz tokányra vágjuk a húsokat. Először a sertést tesszük az alaphoz, majd mikor olyan félfövésben van, hozzáadjuk a pulykát, és készre főzzük. Bátran használjuk a csípős paprikát, de azért ne essünk túlzásba. Bár az is biztos, hogy ez nem egy gyermekbarát étel.
  4. Elkészítjük a tócsninkat, amit én csak krumplimackónak hívok. A krumplit megpucoljuk, és lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, liszttel és tojással keverjük. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy jól könnyen dolgozható masszát kapjunk. Amit palacsintasütőben palacsinta méretben kisütünk.
  5. Kitálaljuk a pokoltüzét. A forró krumplimackót a tányérra helyezzük, és a közepére halmozzuk a forró ragut, amit körberakunk a hideg salátával, és a salit most locsoljuk meg a dresszinggel.
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 081
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

kulcsarpisti

Mióta szakács: 2012.07.17.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pokoltüze, ragu tócsnival és salátával, sertéspörkölt, pulykatokány

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2013-08-21 22:01

Kedves Pista!
A legtöbbünk megszállott hobbi szakács, akik imádnak és ( láthatóan tudnak is ) főzni. Természetesen, mire idáig eljutottunk rengeteg bakit követtünk el ( legalább is én ), de ezekből lehetett és lehet még ma is tanulni. Ahogy a sztorikban olvashatod mindegyik receptnek van valami személyes vonzereje. Ezért jó egymástól tanulni és ötleteket kapni, amiket tovább lehet fejleszteni.
Sok sikert körünkben és sok- sok jó receptet.:
Zoli

pataygyz
Zoli / pataygyz Tue, 2013-08-20 17:33

kedves Pista !
Nagyon szépen tálaltad. Ezzel aztán meg lehet alapozni a nyár végi - kora őszi esti beszélgetéseket.
Köszönöm a receptet!
Zoli

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-08-19 15:33

Hmmm... Hat ez nagyon-nagyon finom lehet! Kar, hogy nem teszel fel gyakrabban recepteket! Könnyeden oberolod "legaktivabb szakacsunkat"!

Szivelyes üdvözlettel: Marti48

kulcsarpisti
kulcsarpisti / kulcsarpisti Wed, 2013-08-21 20:20

Köszönöm, de én csak tanulni szeretnék tőletek, De van pár receptet amit szeretnék megosztani, csak képeim nincsenek.

1020
burgonya 3 kg
tojás 6 db
finomliszt 20 dkg
2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl
vöröshagyma 2 nagy db
paradicsom 2 közepes db
zöldpaprika 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
fűszerpaprika 2 ek
hegyes erős paprika 1 közepes db
sertéslapocka 1 kg
pulykacomb 1 kg
2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
lila hagyma 1 nagy db
zöld kaliforniai paprika 2 db
pritaminpaprika 2 db
kígyóuborka 1 közepes db
jégsaláta 1 közepes fej
sárgarépa 1 nagy db
olívaolaj 3 ek
1 kk
bors 0 ízlés szerint
joghurt 5 dl
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 5 ek