r
Nosalty Logó

Ördöglángos ahogy kulcsarpisti készíti

kulcsarpisti
Ördöglángos ahogy kulcsarpisti készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tócsnihoz

Raguhoz

Salátához

Dresszinghez

1019
Kalória
47.9g
Fehérje
71.6g
Szénhidrát
60.8g
Zsír
598.3g
Víz
244.5g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
11.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tócsnihoz

Raguhoz

Salátához

Dresszinghez

Összesen 1019 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tócsnihoz

Raguhoz

Salátához

Dresszinghez

Összesen 10190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tócsnihoz

Raguhoz

Salátához

Dresszinghez

Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2350.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    1312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    598.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    575 micro
  • β-karotin
    2236 micro
  • β-crypt
    195 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 1019 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    479.1 g

Zsír

  • Összesen
    607.7 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    277 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    144 g
  • Koleszterin
    2445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23503.7 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    659 mg
  • Kálcium
    1804 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    1287 mg
  • Foszfor
    6487 mg
  • Nátrium
    13119 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    716.4 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

Víz

  • Összesen
    5983 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2804 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    131 mg
  • C vitamin:
    1358 mg
  • D vitamin:
    948 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1170 micro
  • Kolin:
    1988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    5752 micro
  • β-karotin
    22359 micro
  • β-crypt
    1946 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    6991 micro
Összesen 10190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

Tócsnihoz

  1. Elkészítjük a salátát. Egész egyszerűen mindent julienre (vékony gyufaszál vastagságúra) vágunk. A paradicsomot apró kockára daraboljuk. Kissé sózzuk, picit borsozzuk. Ez valójában egy kevert saláta. A szószt, ami szintén tetszés szerint változtatható, szintén elkészítjük, hogy az ízek összeérjenek a hűtőben. De nem keverjük össze a salátával.
  2. Ezután elkészítjük a ragunkat. Először is a hagymát aprítjuk, sózzuk, zsiradékban dinszteljük, miközben a paradicsomot és a paprikát szintén összevágjuk, és hozzáadjuk a hagymához. Fűszerezzük, majd kevés vízzel felöntjük.
  3. Továbbá felcsíkozzuk, azaz tokányra vágjuk a húsokat. Először a sertést tesszük az alaphoz, majd mikor olyan félfövésben van, hozzáadjuk a pulykát, és készre főzzük. Bátran használjuk a csípős paprikát, de azért ne essünk túlzásba. Bár az is biztos, hogy ez nem egy gyermekbarát étel.
  4. Elkészítjük a tócsninkat, amit én csak krumplimackónak hívok. A krumplit megpucoljuk, és lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, liszttel és tojással keverjük. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy jól könnyen dolgozható masszát kapjunk. Amit palacsintasütőben palacsinta méretben kisütünk.
  5. Kitálaljuk a pokoltüzét. A forró krumplimackót a tányérra helyezzük, és a közepére halmozzuk a forró ragut, amit körberakunk a hideg salátával, és a salit most locsoljuk meg a dresszinggel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p

Valamikor kb. 20 éve váratlanul érkeztek hozzánk vendégek. Volt a hűtőben sertés- és pulykapörkölt is, de külön-külön nem lett volna elég mindenkinek. De mivel éppen mackót készítettem magamnak, jött a mentő ötlet. Összeborítottam a pöriket, ráfűszereztem, kis csípős ízzel,megvadítottam, mivel szeretik a tüzes ízeket. Az egészet a mackóra tálaltam. Összecsaptam egy kis salátát tejfölös szósszal. Azóta már találkoztam vele más néven, mint ördöglángos, de ezt a nevet akkor ragasztották rá a többiek: pokoltüze. Nem mondanám, hogy én találtam ki, mert nem ez a lényeg, hanem az, hogy pokolian finom összeállítás. Mindig ezt kell készítenem, mikor jönnek a cimborák.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek