Nosalty Logó

Ördöglángos ahogy kulcsarpisti készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kulcsarpisti
Ördöglángos ahogy kulcsarpisti készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tócsnihoz

Raguhoz

Salátához

Dresszinghez

Összesen 1019 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tócsnihoz

Raguhoz

Salátához

Dresszinghez

Összesen 10190 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tócsnihoz

Raguhoz

Salátához

Dresszinghez

Összesen 112 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2350.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    1312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    575 micro
  • β-karotin
    2236 micro
  • β-crypt
    195 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 1019 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    479.1 g

Zsír

  • Összesen
    607.7 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    277 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    144 g
  • Koleszterin
    2445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23503.7 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    659 mg
  • Kálcium
    1804 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    1287 mg
  • Foszfor
    6487 mg
  • Nátrium
    13119 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    716.4 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    5983 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2804 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    131 mg
  • C vitamin:
    1358 mg
  • D vitamin:
    948 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1170 micro
  • Kolin:
    1988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    5752 micro
  • β-karotin
    22359 micro
  • β-crypt
    1946 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    6991 micro
Összesen 10190 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Tócsnihoz

Raguhoz

Salátához

Dresszinghez

Elkészítés

Tócsnihoz

  1. Elkészítjük a salátát. Egész egyszerűen mindent julienre (vékony gyufaszál vastagságúra) vágunk. A paradicsomot apró kockára daraboljuk. Kissé sózzuk, picit borsozzuk. Ez valójában egy kevert saláta. A szószt, ami szintén tetszés szerint változtatható, szintén elkészítjük, hogy az ízek összeérjenek a hűtőben. De nem keverjük össze a salátával.
  2. Ezután elkészítjük a ragunkat. Először is a hagymát aprítjuk, sózzuk, zsiradékban dinszteljük, miközben a paradicsomot és a paprikát szintén összevágjuk, és hozzáadjuk a hagymához. Fűszerezzük, majd kevés vízzel felöntjük.
  3. Továbbá felcsíkozzuk, azaz tokányra vágjuk a húsokat. Először a sertést tesszük az alaphoz, majd mikor olyan félfövésben van, hozzáadjuk a pulykát, és készre főzzük. Bátran használjuk a csípős paprikát, de azért ne essünk túlzásba. Bár az is biztos, hogy ez nem egy gyermekbarát étel.
  4. Elkészítjük a tócsninkat, amit én csak krumplimackónak hívok. A krumplit megpucoljuk, és lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, liszttel és tojással keverjük. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy jól könnyen dolgozható masszát kapjunk. Amit palacsintasütőben palacsinta méretben kisütünk.
  5. Kitálaljuk a pokoltüzét. A forró krumplimackót a tányérra helyezzük, és a közepére halmozzuk a forró ragut, amit körberakunk a hideg salátával, és a salit most locsoljuk meg a dresszinggel.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 7325
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

kulcsarpisti 7 recept

Valamikor kb. 20 éve váratlanul érkeztek hozzánk vendégek. Volt a hűtőben sertés- és pulykapörkölt is, de külön-külön nem lett volna elég mindenkinek. De mivel éppen mackót készítettem magamnak, jött a mentő ötlet. Összeborítottam a pöriket, ráfűszereztem, kis csípős ízzel,megvadítottam, mivel szeretik a tüzes ízeket. Az egészet a mackóra tálaltam. Összecsaptam egy kis salátát tejfölös szósszal. Azóta már találkoztam vele más néven, mint ördöglángos, de ezt a nevet akkor ragasztották rá a többiek: pokoltüze. Nem mondanám, hogy én találtam ki, mert nem ez a lényeg, hanem az, hogy pokolian finom összeállítás. Mindig ezt kell készítenem, mikor jönnek a cimborák.

Hozzászólások

Marti48

Hmmm... Hat ez nagyon-nagyon finom lehet! Kar, hogy nem teszel fel gyakrabban recepteket! Könnyeden oberolod "legaktivabb szakacsunkat"! Szivelyes üdvözlettel: Marti48

kulcsarpisti

Köszönöm, de én csak tanulni szeretnék t?letek, De van pár receptet amit szeretnék megosztani, csak képeim nincsenek.

Marti48

Hat pedig igen kar! Probalj fotozni, es küld a receptekteket! Üdv.: Marti

kulcsarpisti

Most kicsit beindultam mert három recept vár a sorára. Remélem hasznát veszitek.

Marti48

Remek! Szeretettel varjuk! Üdv.: Marti

Zoli

kedves Pista ! Nagyon szépen tálaltad. Ezzel aztán meg lehet alapozni a nyár végi - kora ?szi esti beszélgetéseket. Köszönöm a receptet! Zoli

kulcsarpisti

köszönöm.

Zoli

Kedves Pista! A legtöbbünk megszállott hobbi szakács, akik imádnak és ( láthatóan tudnak is ) f?zni. Természetesen, mire idáig eljutottunk rengeteg bakit követtünk el ( legalább is én ), de ezekb?l lehetett és lehet még ma is tanulni. Ahogy a sztorikban olvashatod mindegyik receptnek van valami személyes vonzereje. Ezért jó egymástól tanulni és ötleteket kapni, amiket tovább lehet fejleszteni. Sok sikert körünkben és sok- sok jó receptet.: Zoli

kulcsarpisti

Valamiért nem látom a válaszom. Tehát szívb?l köszönöm.

Olaszné Anci

Kedves kulcsarpisti ! Le a kalappal ! Kipróbáljuk ! Köszönöm. Üdv: Anci

kulcsarpisti

Megtisztel és köszönöm.

Hozzávalók

Tócsnihoz

Raguhoz

Salátához

Dresszinghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek