r
Nosalty Logó

Rozmaringos-zsályás tepsis csirkemell

Dr. Nicole
Rozmaringos-zsályás tepsis csirkemell
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

453
Kalória
43.4g
Fehérje
22.6g
Szénhidrát
20.2g
Zsír
264.7g
Víz
139.2g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2265 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 453 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.8 g

Zsír

  • Összesen
    101 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4830 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2359 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1323.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    817 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1605 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 2265 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

  1. Megmossuk és összedaraboljuk a húst. Megpucoljuk a krumplit, hagymákat és megmossuk a paprikát.
  2. Belecsorgatjuk az olajat (vagy akár zsírt, ki melyiket szereti) a tepsi aljába, és belekarikázzuk a krumplikat. Jól megsózzuk, borsozzuk, teszünk rá egy kis zsályát és rozmaringot, majd jöhet a hús.
  3. A csirkemelleket előzőleg szintén lesózzuk, borsozzuk, és bekenjük dijoni mustárral. Erre is mehet egy kis zsálya és rozmaring (én általában inkább morzsolt rozmaringot használok, nem őröltet). Óvatosan bánjunk ezekkel a fűszerekkel, mert nagyon intenzív az ízük!
  4. Rákarikázzuk a hagymákat és a paprikát is, végül pedig mehet rá a bacon.
  5. Lefedjük a tepsit, és mehet a sütőbe 60 percre alul-felül hőlégkeverésre. 60 perc után levesszük a fedőt vagy fóliát, és 10 percig pirítjuk a tetejét, hogy a baconök jól megpiruljanak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ehhez a recepthez nincs különösebb story-m. Szeretjük a mindent bele, tepsis ételeket, és próbálok mindig újítani egy kicsit. Itt a zsálya-rozmaring fűszerezés volt az újdonság. 

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek