r
Nosalty Logó

Húsos brokkoli római tálban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
reka8463
Húsos brokkoli római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brokkolihoz

A besamelhez

Összesen 450 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brokkolihoz

A besamelhez

Összesen 1800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brokkolihoz

A besamelhez

Összesen 115 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 450 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    116.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3462.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1209 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2590 micro
Összesen 1800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A brokkolihoz

A besamelhez

Elkészítés

A brokkolihoz

  1. A burgonyát pegpucoljuk, karikákra vágjuk, a hagymát is megpucoljuk, negyedeljük.
  2. A hússzeleteket kicsit kikklopfoljuk, majd befűszerezzük.
  3. A római tálat min. 20 percre beáztatjuk.
  4. Míg a tál ázik, a hússzeleteket kevés olajon majdnem készre sütjük.
  5. Majd jön a rétegzés: burgonya+brokkoli+hagyma+só, bors, szerecsendió, majd a husi. Addig rétegezzük, míg van mit :D.
  6. Majd betoljuk a hideg sütőbe sülni.
  7. Elkészítjük a besamelt a szokásos módon (elég a 3 dl tej szerintem, mert a tál is enged ki egy kis folyadékot), sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a zúzott foghagymát.
  8. Ha a burgonya megpuhult, levesszük a tál tetejét, ráöntjük a besamelt, sajtot reszelünk a tetejére, és még 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14910
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
reka8463 8 recept

Ennek  a receptnek a sztorija az, hogy nem volt elég burgonyám a konyhában, és mivel 2 napja szakadt az eső, nem igazán volt kedvem a kertben burgonyát bányászni a sárból. Úgyhogy próbáltam valami laktatót alkotni a meglévő anyagokból. A fotó miatt elnézést kérek, hogy csak a sütés előttről készült, de épp vendégeim voltak, és mire jóízűen kóstolgattuk, akkor jutott eszemben, hogy nem fotóztam le a kész ételt, de úgy gondolom, ez a kép is magáért beszél.

Hozzávalók

A brokkolihoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...