r
Nosalty Logó

Húsos brokkoli római tálban

reka8463
Húsos brokkoli római tálban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A brokkolihoz

A besamelhez

450
Kalória
24.2g
Fehérje
21.6g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
180.4g
Víz
97.9g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brokkolihoz

A besamelhez

Összesen 450 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brokkolihoz

A besamelhez

Összesen 1800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brokkolihoz

A besamelhez

Összesen 115 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    180.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 450 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    116.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3462.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1209 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    721.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2590 micro
Összesen 1800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

A brokkolihoz

  1. A burgonyát pegpucoljuk, karikákra vágjuk, a hagymát is megpucoljuk, negyedeljük.
  2. A hússzeleteket kicsit kikklopfoljuk, majd befűszerezzük.
  3. A római tálat min. 20 percre beáztatjuk.
  4. Míg a tál ázik, a hússzeleteket kevés olajon majdnem készre sütjük.
  5. Majd jön a rétegzés: burgonya+brokkoli+hagyma+só, bors, szerecsendió, majd a husi. Addig rétegezzük, míg van mit :D.
  6. Majd betoljuk a hideg sütőbe sülni.
  7. Elkészítjük a besamelt a szokásos módon (elég a 3 dl tej szerintem, mert a tál is enged ki egy kis folyadékot), sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a zúzott foghagymát.
  8. Ha a burgonya megpuhult, levesszük a tál tetejét, ráöntjük a besamelt, sajtot reszelünk a tetejére, és még 10 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés módja: római tál
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ennek  a receptnek a sztorija az, hogy nem volt elég burgonyám a konyhában, és mivel 2 napja szakadt az eső, nem igazán volt kedvem a kertben burgonyát bányászni a sárból. Úgyhogy próbáltam valami laktatót alkotni a meglévő anyagokból. A fotó miatt elnézést kérek, hogy csak a sütés előttről készült, de épp vendégeim voltak, és mire jóízűen kóstolgattuk, akkor jutott eszemben, hogy nem fotóztam le a kész ételt, de úgy gondolom, ez a kép is magáért beszél.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Megkezdődött a karácsonyi édességek akciózása: az Aldi, a Spar és...

Valószínűleg nektek sem kerülte el a figyelmeteket, hogy a szupermarketek sorait már ellepték a karácsonyi édességek, köztük a mikuláscsokik, szaloncukrok, különleges kekszek, puszedlik, stollenek és társaik. Bár még csak november dereka van, már akciókra csaphatunk le, ha szeretnénk időben betárazni az adventi és ünnepi időszakra.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...