r
Nosalty Logó

Orchidea szelet

Katica
Orchidea szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliakrém

Csokihab

Díszítés

387
Kalória
7.9g
Fehérje
33.1g
Szénhidrát
25.3g
Zsír
21.7g
Víz
110.3g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
22.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Vaníliakrém

Csokihab

Díszítés

Összesen 387 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Vaníliakrém

Csokihab

Díszítés

Összesen 4658 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Vaníliakrém

Csokihab

Díszítés

Összesen 288 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 387 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    303.4 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6511.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    2805 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    1988 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    397.6 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    259.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1047 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 4658 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket a sóval, a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes, szódabikarbónás-sütőporos keveréket.
  2. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. /tűpróba/
  3. Összeállítás: a tésztára kenjük a vaníliakrémet, majd a csokihabos krémet.
  4. Tetejére reszeljük a fehér csokoládét, és szervírozásig a hűtőben tároljuk.

Vaníliakrém

  1. A krémhez a tojás sárgákat a cukorral, pudingporral, tejjel csomómentesre kikeverjük, és 5 perc alatt sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
  2. Hűlés után fellazítjuk 0,5 dl tejszínnel. Hozzákeverjük a vaníliakivonatot, majd belehabosítjuk a vajat/margarint, és hozzákeverjük óvatosan a maradék tejszínből vert kemény habot.

Csokihab

  1. A csokihabhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A tejszínt, a habfixálóval kemény habbá verjük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd Jól kihabosítjuk.

Díszítés

  1. Nagy lukú reszelőn reszeljük a csokoládét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Amikor nekiálltam, nem gondoltam, hogy ennyire harmonizál a könnyű mákos piskóta és a selymes, lágy vaníliakrém ízkombinációja, megbolondítva a fenséges csokoládés tejszínnel...mondhatom, hogy nagyon-nagyon finom, csak ajánlani tudom...és persze, nem csak mák imádóknak...nekik kötelező!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek