Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orchidea szelet

Orchidea szelet
Orchidea szelet
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor nekiálltam, nem gondoltam, hogy ennyire harmonizál a könnyű mákos piskóta és a selymes, lágy vaníliakrém ízkombinációja, megbolondítva a fenséges csokoládés tejszínnel...mondhatom, hogy nagyon-nagyon finom, csak ajánlani tudom...és persze, nem csak mák imádóknak...nekik kötelező!

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Vaníliakrém

Csokihab

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket a sóval, a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes, szódabikarbónás-sütőporos keveréket.
  2. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. /tűpróba/
  3. Összeállítás: a tésztára kenjük a vaníliakrémet, majd a csokihabos krémet.
  4. Tetejére reszeljük a fehér csokoládét, és szervírozásig a hűtőben tároljuk.

Vaníliakrém

  1. A krémhez a tojás sárgákat a cukorral, pudingporral, tejjel csomómentesre kikeverjük, és 5 perc alatt sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
  2. Hűlés után fellazítjuk 0,5 dl tejszínnel. Hozzákeverjük a vaníliakivonatot, majd belehabosítjuk a vajat/margarint, és hozzákeverjük óvatosan a maradék tejszínből vert kemény habot.

Csokihab

  1. A csokihabhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A tejszínt, a habfixálóval kemény habbá verjük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd Jól kihabosítjuk.

Díszítés

  1. Nagy lukú reszelőn reszeljük a csokoládét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 403
össznézettség: 210 553
elküldve: 50
receptkönyvben: 927
elkészítve: 48/48
Facebookon megjelent: 3

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mákos süti vaníliás-csokis krémmel, mákos sütemény, krémes süti

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

missmeglepi
missmeglepi Thu, 2018-12-06 21:55

Egyszercsak rábukkantam, és egy céges karácsonyi rendezvényre el is készítettem! Mindenki csodájára járt, hogy ez milyen finom! :) Legközelebb kisebb tepsit kell használnom, hogy magasabb legyen a tészta és a 2 krémréteg, de mindet elpusztították az irodába :) Köszönöm a receptet!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Wed, 2018-12-12 08:53

Nagyon örülök sikerednek, és igazán köszönöm visszajelzésedet. Kedves egészségetekre!

monguuuzy
monguuuzy Wed, 2018-01-31 23:02

A receptet 100%-ban követve isteni finom lett a süti. Ez a krém leírhatatlanul finom, biztos, hogy máskor is el fogom készíteni. Ezer hála a receptért, mindenkinek ajánlom, aki kipróbálja biztosan nem bánja meg.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2017-10-01 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.09.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Julia666
Julia666 Wed, 2017-02-08 14:38

Egyszerüen Isteni. Gyorsan elkészithetö és az ize az mennyei. Nagyon köszönöm a Rezepte.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-09-30 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.09.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-09-29 02:18

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.09.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

sziszi01
sziszi01 Sat, 2016-01-16 22:36

Szia! köszi a receptet, nagyon finom sütemény, igaz az enyém nem lett ilyen szép, mint amilyen a képen látható, de az íze kárpótolt:-) kicsit laposkára sikeredett, valószínűleg a kelleténél nagyobb tepsit használtam :-)
Szilvi

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Sun, 2016-01-17 12:20

Szia Szilvi! Örülök,hogy ízlett. Mi is nagyon szeretjük. Tudod én mindig azt mondom, és tartom, hogy nem a " külcsín ", hanem a " belbecs " a fontos.:)
Katica

futrinka22
futrinka22 Sat, 2015-10-03 21:37

Nagyon finomnak tűnik. Kipróbálom, de kizárólag igazi tejszínnel.

387
tojásfehérje 5 db
porcukor 15 dkg
mák 15 dkg
finomliszt 2 csapott ek
1 csipet
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
tojássárgája 5 db
cukor 3 csapott ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
vaj 10 dkg
növényi tejszín 0.5 dl
növényi tejszín 1.5 dl
vanília kivonat 2 teáskanál
növényi tejszín 2 dl
csokoládé 6 dkg
habfixáló 0.5 csomag
fehér csokoládé 5 dkg