r
Nosalty Logó

Omlós-élesztős bejgli Arthemistől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Arthemis
Omlós-élesztős bejgli Arthemistől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 1185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 14225 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 1185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    268.9 g

Zsír

  • Összesen
    765.6 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    333 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17044.4 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    463 mg
  • Kálcium
    6791 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    2334 mg
  • Foszfor
    6516 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1656.6 g
  • Cukor
    700 mg
  • Élelmi rost
    142 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1527 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1472 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 14225 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a zsírral és 8 dkg porcukorral.
  2. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük. Hozzáadunk még egy egész tojást és egy késhegynyi sót.
  3. Jól összedolgozzuk, és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Majd 6 egyenlő részre osztjuk, cipókba formáljuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Hármat mákos és hármat diós töltelékkel töltjük meg úgy, hogy a tölteléket kés segítségével egészen a tészta széléig kenjük. A tészta kisebbik oldalán kb. 1 cm-t visszahajtunk a tésztából, és felsodorjuk.
  4. Gyengén kizsírozott tepsibe rakjuk a bejgliket, tojással megkenjük. Fél órát meleg helyen pihentetjük.
  5. Ismét megkenjük, és ezúttalhideg helyre tesszük, amíg a tojás megszárad. Sütőben megsütjük.
  6. Máktöltelék: A cukrot a vízzel sziruppá főzzük. Ezzel leforrázzuk a mákot, majd hozzákeverjük a mazsolát és a citromhéjat. (Esetleg 1-2 hámozott, reszlet almát. Ettől lazább lesz a töltelék.)
  7. Diótöltelék: A cukrot a vízzel sziruppá főzzük. Ezt a dióra öntjük, hozzáadjuk a mazsolát, reszelt citromhéjat és a zsemlemorzsát.
  8. A tölteléket mindig hidegen kenjük a tésztára. Ne legyen se túl sűrű, se hideg, mert akkor a tészta sütés közben felreped.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 37509
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arthemis 32 recept

Apai nagynénémtől van ez a recept. Szerintünk igen finom, és majd szilveszterig is eláll.

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...