Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-marcipános és rumos-mazsolás-gesztenyés bejgli

Mandulás-marcipános és rumos-mazsolás-gesztenyés bejgli
Mandulás-marcipános és rumos-mazsolás-gesztenyés bejgli
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén is elérkezett a karácsonyi bejglik sütésének ideje. Mivel Anyukám a hagyományos mákos és diós bejgliket készíti el, és ad mindannyiunknak, én minden évben más tölteléket találok ki. Idén ezekre esett a választásom. A én általam használt hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva, a mandulás-marcipános bejgli 100 grammja 464 kalóriát, a rumos-mazsolás-gesztenyés bejgli 100 grammja 346 kalóriát tartalmaz.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Mandulás-marcipános töltelék

Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tejbe beleteszünk 3 dkg porcukrot. Meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a sóval, a 8 dkg porcukorral és a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojást. Jól kezelhető tésztává gyúrjuk.
  2. Hideg helyen legalább 1 órát pihentetjük.

Mandulás-marcipános töltelék

  1. A mandulatejszínt és a porcukrot lábosba tesszük. Felforraljuk, majd hozzákeverjük a darált mandulát, és lehúzzuk a tűzről.
  2. A marcipánmasszát lereszeljük, és a mandula töltelékbe keverjük.
  3. Kihűtjük.

Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék

  1. A mazsolát beáztatjuk legalább fél órára a rumba.
  2. A gesztenyemasszát összetörjük, hozzáadjuk a tejszínt és a mazsoláról leöntött rumot, és krémesre keverjük.
  3. Belekeverjük a porcukrot is, és ezzel is kikeverjük.
  4. Végül a mazsolát is belekeverjük.
  5. A tésztát 6 egyforma részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, és megtöltjük a töltelékekkel.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a rudakat.

Tetejére

  1. Megkenjük a rudak tetejét a tojássárgákkal. Hideg helyre tesszük egy éjszakára.
  2. Másnap lekenjük a tojásfehérjékkel a rudakat, és langyos helyen pihentetjük kb. 1 órát.
  3. Előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 936
elküldve: 2
receptkönyvben: 37
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mandulás-marcipános bejgli, rumos-mazsolás-gesztenyés bejgli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1248
finomliszt 100 dkg
porcukor 11 dkg
margarin 40 dkg
tej 2.7 dl
0.5 kávéskanál
élesztő 3 dkg
tojás 1 db
mandula 40 dkg
mandulatej 2 dl
porcukor 25 dkg
marcipán 30 dkg
gesztenyemassza 75 dkg
mazsola 10 dkg
rum 0.5 dl
növényi habtejszín 2 dl
porcukor 15 dkg
tojás 2 db