r
Nosalty Logó

Olaszos rakott burgonya JUDYTH konyhájából

Walaky
Olaszos rakott burgonya JUDYTH konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A burgonyás rétegekhez

A húsos töltelékhez

788
Kalória
38.2g
Fehérje
32g
Szénhidrát
57.3g
Zsír
351.5g
Víz
244.6g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
10.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A burgonyás rétegekhez

A húsos töltelékhez

Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A burgonyás rétegekhez

A húsos töltelékhez

Összesen 4726 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A burgonyás rétegekhez

A húsos töltelékhez

Összesen 148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1337 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    351.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5849 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229 g

Zsír

  • Összesen
    343.9 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8021.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2018 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    3031 mg
  • Nátrium
    2294 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    192.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    2109.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2130 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1875 micro
  • α-karotin
    373 micro
  • β-karotin
    2851 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    35091 micro
  • Lut-zea
    1537 micro
Összesen 4726 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1099 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

A burgonyás rétegekhez

  1. Először a burgonyát jó alaposan megmossuk, héjában megfőzzük, s amikor még olyan meleg, amit a kezünk kibír, a héjától megtisztítjuk - ilyenkor könnyebben lejön, mint hidegen.
  2. Fél cm vastag karikára szeleteljük, enyhén megsózzuk, két részre osztjuk, félretesszük.
  3. A tejfölt, a tojások sárgáját, a reszelt trappista sajtot alaposan elkeverjük, majd a burgonyák mártogatásához.
  4. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a húsos tölteléket!

A húsos töltelékhez

  1. Jöhet a húsos töltelék elkészítése: Az olajon üvegesre pároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, rányomjuk a fokhagyma felét, összekeverjük, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, fehéredésig pároljuk így a hagymákkal.
  2. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 1 dl vízzel, beleöntjük a sűrített paradicsomot, s az összes többi hozzávalót, fűszereket, a hámozott paradicsomot felaprítva, a paprikát felkarikázva, sózzuk, s jól összefőzzük, amíg a hús megpuhul, s jó sűrű szaftja lesz! Levesszük a tűzről, félretesszük, hagyjuk kissé kihűlni!!
  3. Ha langyosra hűlt, kivesszük a hűtőből a tejfölös masszát, s jöhet az összeállítás!
  4. ÖSSZEÁLLÍTÁS: Egy jénai tepsi alját (más hőálló, magasabb falú edény is megfelelő) a vaj felével kikenjük, de úgy is jó, ha apró darabokban rakjuk az aljára. A burgonyaszeletek felét belemártogatjuk a masszába, s szépen sorban kirakjuk a tepsi alját vele. Erre szórjuk a reszelt Karaván sajt felét, erre egyenletesen rákanalazzuk a húsos masszát - mindet -, melyre a kis doboz tejfölt kanállal rápötyögtetjük, erre jön a reszelt füstölt sajt másik fele, melyre a maradék vajat apró darabokban rászórunk, s végül a burgonya másik felével, a masszába mártogatva, beterítjük az egész tepsit.
  5. Alsó-felső sütéssel, 150 fokon szép színűre - ahogyan a képen látható - sütjük! Körülbelül 30-45 perc alatt szépen megsül olyanra, ahogyan a képen látható!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Szeretem a rakott burgonyát, az olaszos fűszerezést, s valami finomat, a megszokottól eltérőt szerettem volna készíteni... összejött :)... csodálatos ízű étek sült ki belőle... nagyon ajánlom mindenkinek! :) Kár lenne bárkinek is kihagynia! :)

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek