Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos rakott burgonya JUDYTH konyhájából

Olaszos rakott burgonya JUDYTH konyhájából
Olaszos rakott burgonya JUDYTH konyhájából
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a rakott burgonyát, az olaszos fűszerezést, s valami finomat, a megszokottól eltérőt szerettem volna készíteni... összejött :)... csodálatos ízű étek sült ki belőle... nagyon ajánlom mindenkinek! :) Kár lenne bárkinek is kihagynia! :)

hozzávalók / 6 adag

A burgonyás rétegekhez

A húsos töltelékhez

ajánlat

Akik szeretik ezt az ízvilágot, s az új dolgokat kipróbálni, feltétlenül tegyék meg, készítsék el, ezt a nagyon finom ételt! Még baráti társaság vendégvárónak is kiváló, természetesen, nagyobb mennyiségben! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK ANNAK, AKI EZT ELKÉSZÍTI! :) 

Szólj hozzá!

elkészítés

A burgonyás rétegekhez

  1. Először a burgonyát jó alaposan megmossuk, héjában megfőzzük, s amikor még olyan meleg, amit a kezünk kibír, a héjától megtisztítjuk - ilyenkor könnyebben lejön, mint hidegen.
  2. Fél cm vastag karikára szeleteljük, enyhén megsózzuk, két részre osztjuk, félretesszük.
  3. A tejfölt, a tojások sárgáját, a reszelt trappista sajtot alaposan elkeverjük, majd a burgonyák mártogatásához.
  4. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a húsos tölteléket!

A húsos töltelékhez

  1. Jöhet a húsos töltelék elkészítése: Az olajon üvegesre pároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, rányomjuk a fokhagyma felét, összekeverjük, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, fehéredésig pároljuk így a hagymákkal.
  2. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 1 dl vízzel, beleöntjük a sűrített paradicsomot, s az összes többi hozzávalót, fűszereket, a hámozott paradicsomot felaprítva, a paprikát felkarikázva, sózzuk, s jól összefőzzük, amíg a hús megpuhul, s jó sűrű szaftja lesz! Levesszük a tűzről, félretesszük, hagyjuk kissé kihűlni!!
  3. Ha langyosra hűlt, kivesszük a hűtőből a tejfölös masszát, s jöhet az összeállítás!
  4. ÖSSZEÁLLÍTÁS: Egy jénai tepsi alját (más hőálló, magasabb falú edény is megfelelő) a vaj felével kikenjük, de úgy is jó, ha apró darabokban rakjuk az aljára. A burgonyaszeletek felét belemártogatjuk a masszába, s szépen sorban kirakjuk a tepsi alját vele. Erre szórjuk a reszelt Karaván sajt felét, erre egyenletesen rákanalazzuk a húsos masszát - mindet -, melyre a kis doboz tejfölt kanállal rápötyögtetjük, erre jön a reszelt füstölt sajt másik fele, melyre a maradék vajat apró darabokban rászórunk, s végül a burgonya másik felével, a masszába mártogatva, beterítjük az egész tepsit.
  5. Alsó-felső sütéssel, 150 fokon szép színűre - ahogyan a képen látható - sütjük! Körülbelül 30-45 perc alatt szépen megsül olyanra, ahogyan a képen látható!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 532
elküldve: 3
receptkönyvben: 56
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos-darált húsos rakott krumpli, rakott krumpli paradicsomosan, húsos paradicsomos rakott krumpli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2015-08-16 10:30

Én évszaktól függetlenül töltöm fel a receptjeimet, az "őket" ábrázoló képekkel....akinek tetszik, az nem évszakhoz köti, hanem "elraktározza", s később előveszi, amikor szeretne valami újat, mely finom is egyben! :)))))

786
burgonya 70 dkg
tejföl 330 g
tojássárgája 2 db
trappista sajt 20 dkg
füstölt sajt 10 dkg
teavaj 10 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
darált sertéshús 60 dkg
sűrített paradicsom 70 g
ketchup 4 ek
paradicsom 3 közepes db
tv paprika 2 közepes db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0.5 teáskanál
oregánó 0.5 teáskanál
rozmaring 0.5 teáskanál
majoranna 0.5 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 1 dl