r
Nosalty Logó

Rakott krumpli hagyományosan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott krumpli hagyományosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1093 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4366 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2182.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    1131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    481 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 1093 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.1 g

Zsír

  • Összesen
    295.4 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8729 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1279 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    2248 mg
  • Nátrium
    4525 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1924.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1284 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    1273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1859 micro
Összesen 4366 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük sós vízben, héjában (ha megfőtt megpucoljuk).
  2. A tojást szintén keményre főzzük.
  3. A hozzávalókat (krumpli, főtt tojás, kolbász, szafaládé) felkarikázzuk. A szalonnát csíkokra szeljük.
  4. Kevés vajjal a tepsit kivajazzuk, a falát is, majd egy kevés prézlivel lehintjük (ez arra szolgál, hogy a rakott krumplink ne égjen oda, de ne is tocsogjon a kolbász- és szalonnazsírban).
  5. Majd rétegesen rakjuk a hozzávalókat: krumpli, szalonna, kolbász, tojás, szafaládé, krumpli.
  6. Sütőben fólia alatt sütjük.
  7. Közben kikeverjük a szószt: a tejfölbe beleütünk egy tojást, fűszerezzük ízlés szerint (só, ételízesítő, bors), összekeverjük.
  8. Félidőben a fóliát levesszük, és a tejfölös szósszal nyakon öntjük.
  9. Hagyjuk egyenletesen megpirulni a rakott krumpli tetejét, és már tálalható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 79
  • 7 napos nézettség: 472
  • Össznézettség: 239691
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 30.

Ajánló

Ajánlom hozzá a csemegeuborkát savanyúságnak.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kiváló hétvégi ebéd a családnak: egyszerűen elkészíthető, laktató, és hús is van benne! :) Ebben a verzióban nem tocsog a zsírban/oljaban, de nem is száraz!

Hozzászólások

almamag

H?-ha! De megéheztem! :-) Már a számban érzem az ízét.....

vadgesztenye

Jó formája van. A szalonnát a kolbászt el?z?leg külön megpirítani jobb íze is van, és nem is kell az összes zsírt sem rátenni.

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy tetszik a recept, és jó étvágyat hozzá! :) Köszönöm az "újítást" is :) Ínyenc

Törölt felhasználó

szia! én a tejfölbe még szoktam búzadarát is tenni,és már a rétegek közé is locsolok bel?le:) Ez az elkészítés a legjobb sztem:) Üdv:)

Törölt felhasználó

Virsli nélkül készítettem - sosem tettem bele, még nem is hallottam ilyet- és én is megpirítom el?tte kicsit a hagymát, húst. Nagyon finom, egyszer?, gyors és laktató étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek