Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós rakott krumpli

Lecsós rakott krumpli
Lecsós rakott krumpli
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron szoktam ezt a lecsós rakott krumplit készíteni, mikor bőviben vagyunk a paprikának .
Különleges ízélményt ad, nem az a megszokott dolog. Érdemes kipróbálni. Nagyon finom, laktató egytálétel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, és nyersen karikákra vágjuk.
  2. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, és szintén karikára vágjuk.
  3. A paprikát felcsíkozzuk, a paradicsomot felszeleteljük.
  4. A vörörhagymát vékny karikára vágjuk, és jól szétszedjük.
  5. A kolbászt szintén felkarikázzuk.
  6. Tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk, és lerétegezzük a hozzávalókat.
  7. Alulra egy sor burgonya, amit megsózunk, meghintjük a hagymakarikával.
  8. Erre tesszük a tojást, megsózzuk, majd a réteg kolbászt, paprikát , paradicsomot.
  9. Meglocsoljuk a tejföllel, amit sóval, borssal kikeverve ízesítettünk.
  10. Majd burgonya következik, és a többi hozzávaló, amíg el nem fogy. Tetejére burgonya kerüljön, amit olajjal meglocsolunk.
  11. Rálocsoljuk a maradék tejfölt.
  12. Alufóliával letakarjuk és mehet a sütőbe.
  13. 180 fokon 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát.
  14. Ha a krumli puha, fólia nélkül addig sütjük míg megpirul a teteje.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 878
elküldve: 1
receptkönyvben: 188
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott krumpli lecsósan, rakott krumpli paradicsommal és paprikával, paradicsomos-paprikás rakott krumpli

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moncsy81
Moncsy81 / moncsy81 Fri, 2010-09-17 05:05

Szia!
Nekem is nagyon tetszik a recept! Nem értem miért kell itt kötöszködni!
Ha valakinek nem tetszik ne csinálja meg és kész!

döncike
döncike Tue, 2009-10-27 14:17

Nagyon jól néz ki, biztosan finom is, akár lecsónak nevezzük, akár nem. Én biztos, hogy ki fogom próbálni!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Fri, 2009-08-14 20:29

A kép nem igazán adja vissza a lecsós jelleget.
A pörköltbe nem azért teszed a paprikát és a paradicsomot hogy lecsós legyen. Abban teljesen szétfő és eltűnik a szaftban, de ebben egész más ízek jönnek elő mint a hagyományos rakott krumpliban, és nem ízesítésként van benn a paprika, hanem az egy külön réteg..
Ki kell próbálni, meg kell kóstolni, és utána véleményezni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-08-15 16:30

Bár a képen nem látszik,de feltételezem,hogy a paprikának,paradicsomnak jól kifő a leve,és úszik az egész.Nos egyszer csináltunk hasonlót tepsiben,kolbász és tojás nem volt benne,az összes többi igen,meg egy hal a tetején.De borzalmas lett,úszott az egész a sok létől.Én a hagyományos lecsót is kevés lével és jól szétfőve szeretem.
De nem bántásként irtam.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sun, 2009-08-16 18:46

Azért nem úszik az egész, mert a krumpli nyers, és nagyon jól felszedi a paprikából kijövő levet.
Próbáld ki nem lesz olyan borzalmas! Nálunk szereti mindenki!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-08-13 16:12

Szerintem ennek a receptnek köze nincs a lecsóhoz.Kinézetre is olyan,mint a hagyományos rakott krumpli.Én a pörköltöt szoktam paprikával meg paradicsommal ízesíteni,akkor arra mondjam azt,hogy lecsós pörkölt?

669
burgonya 1.5 kg
tojás 8 db
kolbász 20 dkg
tejföl 3.75 ml
zöldpaprika 3 db
paradicsom 3 db
vöröshagyma 3 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek