Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz töltött rizsgolyó

Olasz töltött rizsgolyó
Olasz töltött rizsgolyó
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az "arancini", azaz a "narancsocskák" az egyik kedvenc olasz kajám, melyet először az olasz családomnál kóstoltam, amikor Genovában babysitterkedtem. Annyira megtetszett, hogy itáliai gasztrotúrám során Nápolyban felkutattam egy autentikus éttermet, és ott megtudakoltam, vajon mi is a gombócok készítésének a titka.
Kedves olvasó, most megosztom veled, hogyan is készül az isteni húsos-mozzarellás-töltött dél-olasz ínyencség! Biztosíthatlak, hogy az asztal körül mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját :)

hozzávalók / 4 adag

A töltelék

A golyó

A bundához

Szólj hozzá!

elkészítés

A töltelék

  1. A hagymát apróra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és azt is megdinszteljük, hagyjuk, hogy levet eresszen és kifehéredjen.
  2. Hozzáadjuk a borsót, sűrített paradicsomot, vajat, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük vörösborral, és 15 percig főzzük. Akkor jó, ha nagyon kevés lé van alatta.

A golyó

  1. 30 g vajon a rizst enyhén megpirítjuk, sózzuk, majd hirtelen felöntjük 1 liter vízzel. 20 percig főzzük, míg a rizs teljesen fel nem szívja a vizet.
  2. Hozzákeverjük a tojássárgát ás a parmezánt. A rizst egy nagyobb tálcára kiterítjük, és hűlni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.
  3. Elkészítjük a rizsgolyókat, ez egy kis kézügyességet kíván: a mozzarellát apróra felkockázzuk.
  4. Tenyerünkbe teszünk egy maroknyi rizst, és megtöltjük egy kis darált hússal, majd hozzáadunk egy kis mozzarellát, a másik kezünkbe veszünk még rizst, és gombócot formálunk úgy, hogy a töltelék teljesen eltűnjön.
  5. Amikor készen van a golyók megformázása, kis olívaolajat hevítünk, bepanírozzuk a golyókat tojással és zsemlemorzsával, majd kisütjük őket.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 240
elküldve: 2
receptkönyvben: 147
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Timi Poppins

Mióta szakács: 2013.08.21.
37 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Arancini, narancsocskák, húsos-mozzarellás rizsgolyók

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PalermaHelga
PalermaHelga Fri, 2015-08-28 20:42

A család egyik fele szicíliai, és hát ez a recept egy igazi Szicíliai különlegesség ! Én is elkészítem elég gyakran , ettem már ottani helyben készitettet, és amit a Mama csinál, tényleg nagyon finom, de az igazi titka, hogy a ragut minimum 2 óra hosszáig kell főzni ez szinte kötelező . A rizs pedig nem a tojássárgájatol lesz sárga , hanem a zafferánótól (sáfrány ) .Tojás a panirozáson kívül nem is kell hozzá. Egyébként minden stimmel. Nem kötekedni akartam, csak gondoltam megosztom veled is, hogy mi ( te én mindenki )készítsük a legfinomabb Arancinit.

1366
darált marhahús 15 dkg
vaj 25 g
sűrített paradicsom 40 g
zöldborsó 80 g
vörösbor 1 dl
mozzarella 100 g
vöröshagyma 1 kis db
1 teáskanál
bors 1 késhegynyi
olívaolaj 2 ek
vaj 30 g
rizs 50 dkg
tojássárgája 3 db
1 teáskanál
parmezán sajt 100 g
víz 1 l
tojás 2 db
zsemlemorzsa 5 dkg
olívaolaj 2 dl