Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gnudi avagy ricottás gombóc

Gnudi avagy ricottás gombóc
Gnudi avagy ricottás gombóc
19 perc / előkészület: 10 perc főzés: 4 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc műsoromat néztem, és megragadt bennem ez az olasz recept... PeZsuRi-san elkészítve nagyon finom lett!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bármilyen liszttel működhet, talán még zabpehelyliszttel próbálnám meg:-), de én imádom a csicseriborsóliszt ízét...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jó minőségű ricottát egy anyaggal kibélelt szűrőre öntjük, és várunk, amíg a felesleges lé kifolyik. A ricottát kb. 40 gramm csicseriborsóliszttel összekeverjük, majd csicseriborsóliszttel megszórunk egy tányért. Utána vizes kézzel gombócokat formázunk az egyvelegből, megforgatjuk a maradék csicseriborsólisztben, és a tányérra helyezzük. Letakarjuk fóliával, majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. A pihentetés után felforralunk egy lábosban vizet, megsózzuk (ne sajnáljuk), és a gombócokat beletesszük óvatosan (ne bugyogjon nagyon a víz, mert széteshetnek a gombócok). Kb. 2-4 perc alatt feljönnek a víz tetejére, és akkor jó.
  3. Amíg a gombócok a lábosban vannak, addig olívaolajat forrósítunk egy teflon lábosban. Ha már forró az olaj, akkor átszedjük a víz tetejére feljött gombócokat, és pirosra sütjük. Ha elérték a gombócok a szép piros színt, akkor papírtörlőre kiszedjük.
  4. A lábosban maradt olívaolajhoz teszünk teavajat, felforrósítjuk, belenyomjuk a fokhagymákat, és beletesszük a fűszereket (bors, petrezselyem, rozmaring) és a sót. Egyet rottyantunk rajta, de vigyázzunk, hogy a fokhagyma meg ne égjen.
  5. A gombócokat egy tányérra tesszük, és meglocsoljuk az olívaolajas-fűszeres szósszal. Melegen, azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 031
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ricottás-csicseriborsólisztes gombócok, ricottagolyók csicseriliszttel, ricottás csicserigombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

508
ricotta 250 g
csicseriborsóliszt 60 g
olívaolaj 20 g
teavaj 20 g
fokhagyma 3 gerezd
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint