r
Nosalty Logó

Gnudi avagy ricottás gombóc

NS
Gnudi avagy ricottás gombóc
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

478
Kalória
17.2g
Fehérje
29.2g
Szénhidrátok
33g
Zsír
118.9g
Víz
82.8g
Koleszterin
4.1g
Rost
3.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 955 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 478 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1792.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    237.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2504 micro
Összesen 955 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

  1. A jó minőségű ricottát egy anyaggal kibélelt szűrőre öntjük, és várunk, amíg a felesleges lé kifolyik. A ricottát kb. 40 gramm csicseriborsóliszttel összekeverjük, majd csicseriborsóliszttel megszórunk egy tányért. Utána vizes kézzel gombócokat formázunk az egyvelegből, megforgatjuk a maradék csicseriborsólisztben, és a tányérra helyezzük. Letakarjuk fóliával, majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. A pihentetés után felforralunk egy lábosban vizet, megsózzuk (ne sajnáljuk), és a gombócokat beletesszük óvatosan (ne bugyogjon nagyon a víz, mert széteshetnek a gombócok). Kb. 2-4 perc alatt feljönnek a víz tetejére, és akkor jó.
  3. Amíg a gombócok a lábosban vannak, addig olívaolajat forrósítunk egy teflon lábosban. Ha már forró az olaj, akkor átszedjük a víz tetejére feljött gombócokat, és pirosra sütjük. Ha elérték a gombócok a szép piros színt, akkor papírtörlőre kiszedjük.
  4. A lábosban maradt olívaolajhoz teszünk teavajat, felforrósítjuk, belenyomjuk a fokhagymákat, és beletesszük a fűszereket (bors, petrezselyem, rozmaring) és a sót. Egyet rottyantunk rajta, de vigyázzunk, hogy a fokhagyma meg ne égjen.
  5. A gombócokat egy tányérra tesszük, és meglocsoljuk az olívaolajas-fűszeres szósszal. Melegen, azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 4 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

A kedvenc műsoromat néztem, és megragadt bennem ez az olasz recept... PeZsuRi-san elkészítve nagyon finom lett!

További receptek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...