Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz kovászos zsemle

Olasz kovászos zsemle
Olasz kovászos zsemle
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Feltüzelt Torma kefíres kovásza. Kipróbáltam joghurttal és fehér liszttel is, de azzal nem jártam sikerrel, ezért bevetettem a teljes kiőrlésű liszteket, mert azokkal sokkal könnyebb kovászt nevelni. Ez kb. másfél napos volt. Nagyon finom, lágy lett a zsemle. Ami megmaradt, másnap is jól fogyasztható volt.

hozzávalók / 6 adag

A kefíres kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta összetevőit dagasztógépben összeállítjuk (10 perc), a végén tesszük bele a fűszernövényeket és a többit, majd olajozott kelesztőtálban, langyos helyre téve 3 órán át kelesztjük.
  2. A nagyjából duplájára nőtt tésztát hat felé osztjuk, és olajozott kézzel a tészta széleit maga aláhajtva -körbe forgatva- zsemlét formálunk belőle, amit kivajazott/olajozott nagy muffin formába teszünk.
  3. Folpackkal letakarva újra 2,5-3 órát kelesztjük langyos helyen.
  4. A megkelt tésztát tojássárgájával elkevert tejjel megkenjük.
  5. 210 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 389
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: bagel, hamburger-buci, buci, perec, édes leveles, kifli, briós, croissant, burek, pita

egyéb elnevezések

zsemle kefíres kovásszal, olajbogyós zsemle, olasz fűszeres házi zsemle

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-03-16 22:56

Szia Vass :) Te aztán termelsz! Mennyi új recept! Beleszédülök még az olvasásukba is ;)
NAGGGGYON tetszik ez a zsemle, a héten megsütöm! Az a sok finomság bennük! Most reggel különösen csábítóak!!! Kellemes hétvégét, Torma :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-03-17 12:36

Szia Torma! Köszönöm és hasonlókat kívánok. Most lihegem ki a Szent Patrik napi menüt. Remélem kellemesen telt a szabadságotok. Üdv: Vass

282
kefir 1 dl
rozsliszt 2.5 dkg
tönkölybúza liszt 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
finomliszt 30 dkg
1 tk
napraforgó olaj 1 ek
víz 1.5 dl
vaj 1 ek
kakukkfű 1 tk
oregánó 1 tk
bazsalikom 1 tk
szárított paradicsom 3 db
fekete olajbogyó 4 db
zöld olajbogyó 4 db
tojássárgája 1 db
tej 2 ek