Joghurtos zsemle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
405
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
2023
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
57.3g kenyérliszt bl80207 kcal
-
11.5g joghurt7 kcal
-
26.3g víz0 kcal
-
0.3g friss élesztő0 kcal
-
1.7g méz5 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
1.1g só0 kcal
Összesen
231
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1021.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 789 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
405
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.8 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5106.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 594 mg
-
Nátrium 3944 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 380.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 391.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 395 micro
Összesen
2023
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 452 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
-
500 g kenyérliszt bl80
-
100 g joghurt
-
230 ml víz
-
3 g friss élesztő
-
15 g méz
-
15 g vaj
-
10 g só
Elkészítés
- Előző este a hozzávalókat dagasztógéppel először lassú sebességgel kb. 5 percig, majd gyorsabb sebességgel kb. 8 percig dagasztjuk.
- A tésztát lisztezett munkalapon egy kicsit hosszában elnyújtjuk, majd jobbról-balról, és fentről-lentről a közepéig hajtjuk, úgyhogy egy négyszögű csomagot kapjunk.
- Az alsó felével felfelé egy kevés olajjal kikent edénybe tesszük, és letakarva, szobahőmérsékleten kb. 10-12 óráig kelni hagyjuk.
- Másnap reggel a tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, és kézzel kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk. 10 egyforma nagyságú négyszögre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Letakarva kb. 15 percig hagyjuk kelni.
- Betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 percig sütjük, majd az ajtót résnyire nyitjuk, és így további 10 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 6306
- Feltöltés dátuma: 2015. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyszerű zsemle a reggeli asztalra. Este előkészítjük a tésztát, reggelig hagyjuk kelni, formázzuk és mire a család felkel az asztalon a friss illatozó zsemle. Az élesztő mennyiségénél nem történt elírás, tényleg csak 3 g szükséges.